Kacsához milyen édes köretet szoktál csinálni?
A körte semmi extra :-) félbevágod a körtéket (ne legyen nagyon puha a körte) kiveszed a magházát és annak a helyére mézet teszel, sütőben aranybarnára sütöd, nem kell megpucolni.
A krokettet bevallom, fagyasztottból szoktam csinálni :-)
A gyümölcsszószhoz tetszőleges gyümölcsöt veszel (a piros ribizli és az erdei gyümi szerintem a legfinomabb). Felteszed egy lábasban főni, pici vízzel, ízlés szerint édesíted, hogy ne legyen nagyon savanyú. Ha rottyant egyet, besűríted étkezési keményítővel (kb. 1-2 evőkanállal kell, ezt előtte pici hideg vízben keverd el). Ez nem ilyen tejszínes/tejfölös mártás, hanem inkább olyan lekvárszerű. Lehet fűszerezni is, ha pikánsabban szeretitek.
Próbálkoztam több recepttel is. pl narancsos kacsa, persze, ha a gyümik édesnek számítanak.Finom volt. sütöttem úgy kacsát, hogy a hasába egy mézzel-dióval töltött birsalmát tettem, mellette is sült pár gerezd birs. finom volt szintén.
Kipróbáltam a gesztenyés töltelékkel töltött kacsát, nekem ízlett, a család nem kérte máskor... :)
Áfonyalekvár a sült és a köret mellé szintén finom volt.
De örök, megunhatatlan köret marad nálunk is az almás-vöröskáposzta a sültkacsa mellé.
Szerintem nagyon ízlésfüggő, és ebben nincs semmi külünös.
Szeretni kell, ennyi az egész :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!