Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Édes káposztából mit lehet...

Édes káposztából mit lehet csinálni? Most van töltött káposzta és abból maradt ki. A káposztás tésztát nem szeretjük. Rakott káposzta is most volt.

Figyelt kérdés
2013. okt. 12. 16:08
 1/8 anonim ***** válasza:
párolt káposzta valamilyen sült hússal, főtt krumplival, rizzsel, vagy sült hurka kolbász.. és amellé, bár az lila szokott lenni, de szerintem a fehér is megteszi
2013. okt. 12. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

- Paradicsomos káposzta

- Káposzta saláta cukros-ecetes lében

- Sült káposzta (keress rá a neten, ha szeretitek az egyedi, kísérletezős dolgokat)

2013. okt. 12. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
káposztás rétes
2013. okt. 12. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Párolt káposztával megtöltöd a palacsinta felét, majd négyrét hajtod = káposztával töltött palacsinta.

Ha bepanírozod, kirántod + törtkrumpli + paradicsom salátával = imádom! :))))

2013. okt. 12. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. a paradicsomos káposzta jól hangzik azt szeretjük is.
2013. okt. 12. 16:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Krumplival, hasonlóan, mint a kelkáposztát, köménnyel nagyon finom főzeléket lehet főzni belőle.

vagy még a káposztás tócsni. a krumpli mellé még reszelt párolt káposztát is teszel a tésztába, és úgy sütöd ki a lepénykéket.

Kapros tejföllel meglocsolva tartalmas második fogás, de önmagában is finom, hidegen is.

2013. okt. 12. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 doboszoli ***** válasza:
100%

Ha még nem késő, vagy a továbbiakra:

Füstölt szalonnát kiolvasztunk, és a pörcét is benne hagyva, szálara vágott hagyma, bőséges paprika, paradicsom társaságában, takaros fej durvára vágott édeskáposztát nagy lángon jó félig megpárolunk rajta. Ha itt-ott kicsit "megkapja", még finomabb lesz az eredmény.

Közben egy másik edényben, a szokásos módon sertéspörköltet készítünk, kissé túlfűszerezve. Félidőben összeöntjük a káposztával, és fedő alatt, ha szükséges csontlével pótolva a levét (általában nem szükséges) puhára főzzük.

Ha elkészült, nagy pohár jóféle 20%-os tejfölben elkevert rengeteg finomra vágott kaporral összeforraljuk, és friss kenyérrel az éhezők elé adjuk.

Közben természetesen buzgón fogyasztjuk a fröccsöket, hálával emlékezve Noé apánkra, aki felvitte a bárkába a szőlővesszőt (is).

2013. okt. 13. 06:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2013. okt. 13. 17:39

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!