Dinsztelt kaposzta lila kaposztabol hogy is keszul?
Csak lilabol lehet kesziteni, ugye?
Koszi aki valaszol!
Hozzávalók:
4 személyre
kb. fél kilós fej káposzta, kitorzsázva, vékonyra szeletelve (uborka gyalun legyalulva)
egy fej vékony szálakra vágott vöröshagyma
fél deci olaj
egy kiskanál só
3 evőkanál ecet
3 evőkanál cukor
A káposztát megsózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Az olajat egy megfelelő nagyságú serpenyőben vagy lábosban felforrósítjuk. Beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Rátesszük a káposztát a levével együtt (amit a só miatt esetleg ereszt), és lassú tűzön, fedő alatt, kevergetve kb. fél órát pároljuk. Ha puha, és a levét is elfőtte, ráöntjük az ecetet, a cukrot, elkeverjük, és levesszük a tűzről.
Hát fenséges attól lesz, ha pároláskor fehérbort öntesz alá.
A Gundelban pezsgővel készül. (állítólag)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!