Cordon Bleu készítésnél mit lehet csinálni, hogy mikor kirántom a húst, oldalt ne folyjon ki?
Figyelt kérdés
2013. okt. 19. 16:19
11/14 anonim válasza:
Na tessék itt van!:
Így szokták az éttermekben is! Mindenféle töltött húsnál, töltött rántott húsnál, stb.
12/14 doboszoli válasza:
Ugye azt Te is érzed, hogy a 2-3 perces gőz feletti párolás, és a megfőzés között van egy árnyalatnyi különbség??
13/14 anonim válasza:
mekkora ínyenc itt mindenki. Mitől lenne már a rántott főtthús "ehetetlen"? Ugyanaz az anyag van benne, és lassú tűzön sütve az esetleges fölös víztartalma is elpárolog, ettől kezdve pont olyan, mint a nem főtt.
14/14 anonim válasza:
Ha bármilyen húst megfözöl, akkor az íz- és aromamanyagok kifönek belöle a fözölébe (ezen alapúl a húsleves, mint ötlet), a maradék meglehetöségn íztelen.
A sült, föként a rántott hús esetében viszont a FORRÓ zsiradékba tevéskor a külsö felület AZONNAK megsül, lezárja a húst, ezért az összes ízanyag BELÜL marad, magyarul ízesebb lesz.
Ha elöször megföz valaki egy darab húst, utána már hiába akarja sütni, a kiázott ízanyagokat nem tudja visszapótolni.
Aki ezt a különbséget nem érzi, annak nem érdemes fözni, mert ha valaki nem érez ízeket, az nem tud jókat fözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!