Mitől van az hogy valakinek kemény lesz a tésztája?
Figyelt kérdés
Jó a tésztája a pizzás csigának?
0,5 kg liszt,
2,5-3 dl tej
2 tojás sárgája
5 dkg margarin
kevés cukor
só
3 dkg élesztő
Töltelék: pizzakrém, kb. 15 dkg gépsonka, 10-15 dkg reszelt sajt
Segíts kérlek! :)
2010. márc. 9. 09:09
1/13 anonim válasza:
Pedig ez az anyaghányad jónak tűnik!Kelesztetted eleget(én bő 1 órát szoktam)?A sütési idő Kb.15-20 perc 180 fokon(talán ez nem stimmelt).Javaslom hogy margarin helyett használj olívaolajat,de jó a sima étolaj is!Remélem segítettem!
2/13 A kérdező kommentje:
köszönöm :) És ha a margarint elhagyom akkor az olajból mennyit tegyek bele?:)
2010. márc. 9. 09:49
3/13 A kérdező kommentje:
MIÉRT VAN AZ HOGY
2010. márc. 9. 09:49
4/13 A kérdező kommentje:
LÁTOK TÖBB RECEPTET IS ABBA NINCS TOJÁS,TEJ STB:ÉS AZT ÍRJÁK NAGYON FINOM AKKOR EZ FELESLEGES EZ A RECEPT HA VAN JOBB IS?? :S már nem tudok semmit segítsetek :(
2010. márc. 9. 09:50
5/13 anonim válasza:
A tészta jónak tűnik.Szerintem a tej sok egy kicsit1 1/2dl elég ennyi liszthez.Tegyél bele egésztojást,hiszen ez kelt tészta,kell hozzá a fehérje is.Akevesebb tej,és az egésztojás-jó lessz az arányod.Elkészítése:a lisztet ne tedd bele mind,kicsit tegyél félre,majd addagold bele az összeállításnál,amennyit felvesz,hogy rugalmas tésztát kapj-olyan lessz mint a kenyértészta.Keleszd meg,utánna gyúrd újra vissza,nyújtsd ki,és töltsd meg,majd szeleteld fel.Tegyél zsírpapirt a tepsibe,vékonyan olajozd meg,fektesd bele a szeleteket,és a tetejét is olajozd meg egy kicsit,pihentesd,hogy kicsit keljen.Hamar megsül figyelni kell.Én a sajtot a tetejére szoktam szórni,a legvégén,mielőtt kiveszem a sütőből.A lecsos is nagyon finom,a pörköltes is.ZS
6/13 anonim válasza:
Az előzőt javítanám,1 1/2dl tej,bocsiZS
7/13 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM SZÉPEN
És mi lesz ha belerakom igy ahogy van mindent??? :)
2010. márc. 9. 10:14
8/13 anonim válasza:
szia!
Én ennél egyszerűbben csinálom:
0,5 kg liszthez 1 zacsi szárazélesztő, kb. 2 ek. olaj, só, és annyi víz, amennyit delvesz. Olyan közepesen lágy tésztát gyúrok, és kb 1 órát kelesztem. kinyújzom, megkenem, megpakolom, feltekerem, felszelem, és addig sütöm, míg át nem sül a tészta, én ezt villával szoktam ellenőrizni. Nem kell, h barna legyen a teteje, mert akkor már száraz lesz.
9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon rendes vagy :)
2010. márc. 9. 10:51
10/13 anonim válasza:
egész tojást NE rakj bele,csak a sárgáját!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!