Van valakinek anyóstól megtanult finomsága? Amit baromi jól csinál a mama?
Azért kérdezem mert páran beszélgetünk ,és szoba került . Kiderült,hogy többségnek van olyan receptje amit csak anyós tud jól elkészíteni. Anyum is baromi jól főz ,persze meg van nála is mi az übrelhetetlen. A töpörtyüs pogija
Nekem anyósom kelt túrós kalácsa : Az enyém is jó de ővé 1000X jobb !!!!
Én sem tanultam semmit anyósomtól, boldogan ették a főztömet, amikor a családba kerültem.
Ő nagyon sokat dolgozott, még vasárnap délelőtt is piacozott, így, hát nem volt a szíve csücske a főzés.
később már nemcsak rájuk, hanem az idős nagyszülékre is főztem.
Ebből sosem volt gond, nagyon hálásak voltak a meleg ételért és szerencsére nem válogattak.
így alakult...:))
Anyósom rettenetesen főz, alig használ fűszert, és mindig spórol mindenen. Nonstop rízs van fasírttal (a fasírt nála egy szivacsdarab, mert sajnos tiszta kenyér az egész, nem hús)...mindig ezzel vár minket, nem érti meg, hogy hanyagolni kéne..
Talán a krumplisalátája jó, de azt meg csak 1x egy évben, karácsonykor haljandó csinálni...
A férjem inkább anyukám főztjét szereti, de mivel a férjem városi fiú, a vidéki szüleimnél egész nyáron szalonnát sütöttünk :) neki ez falusi turizmus:D
Anyósom rettenetesen főz még a férjem szerint is.
Pl. a húsleves kész van nála 40-60 perc alatt :O
Após is csak azért eszi meg a kaját, hogy ne legyen sértődés belőle.
A férjem az én főztömet imádja, anyum konyhájáért odavan.
Így én nem tanultam semmit anyóstól, de egy volt párom anyukájától rengeteget....azokat ma is sütöm-főzöm, sőt anyukám is megtanulta őket, olyan finomak,
Legjobban talán a gyümölcsszószát szeretem, ezt lestem el tőle, valamint a scsi-t tanultam még tőle, no meg padlizsánkrém, jó pár sütemény (sajtos tallér, kevert sütemények), ja: hortobágyi húsos palacsinta, néhány krémleves.
Igazából anyu elég egyoldalúan főzött (illetve főz), így sok újat anyósomnál ettem először, és úgy kérdeztem/tanultam meg tőle, illetve vica versa, ő pl. a házi édes-savanyú mártást, süteményrecepteket szokott tőlem kérni :).
Tudom, nem volt kérdés, de a déditől(anyósom anyukája) tanultam még a bolognait, és a paradicsomlevesét is tőle tanultam, naggggyon jól fűszerezi (a dédi testvérétől meg a töltött húst :D ).
Innen-onnan tanulok, magamtól is, család értékeli, és így alakult ki a mi konyhánk :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!