Hogyan kell a pörköltnek zamatos, sűrű szaftot varázsolni?
Szia!
egy kg hushoz kb 4 drb nagy fej voroshagyma.
a voroshagymat nem aprora szelni !durvara nagy szeletekre mert mire megfol a hus a hagyma elvesziti az izet!
mikor rakod az edenybe eloszor az ajjara teszel hagymat ,utanna a csontos reszet,azutan egy sor hus,1 sor hagyma ,es meg elfogy addig a tetejere lehet hagymat hagyni ugy a legjobb!persze so,bors,vegete minden sornal!es fedo alatt fozzuk !
se viz se olaj nem kell!!
lassu tuzon fozod es nem kell kevergetni csak az edenyt megforgatni ,hogy le ne kapjon az ajja!es gyonyoruen levet enged,mikor a levet elforrja ,aztan kell vizet onteni ra ugy hogy ellepje!es addig fozni mig megpuhul!kozbe mar lehet kostolgatni,es ha kell meg fuszerezni,mikor ugy gondolod hogy megpuhult a hus aztan teszed ra a piros paprikat!
es finom szaftos lesz!
JO ETVAGYAT!
Hagyma,meg az üvegesre pirítás stimmel.Utána mehet bele 1-2 paradicsom meg egy paprika.meglecsósítod,majd ebbe bele a pirospaprika.Alulra a csontos husik,rá a húsosak.Aztán mehet a főzés.Vizet nem nagyon szoktam,majd a husi kiengedi.Azért ott kel állni mellette az elején,és figyelni,h mennyi levet ereszt.
Meg fontos,h milyen minőségű húsból készül.Nevelőanyám olcsóhúsos (tescos) csirkepörijének sosem sűrű a szaftja.Viszont,amit itt veszek a sarki hentesnél pipihusi,annak olyan sűrű szaftja van, mintha én nevelgettem volna a pipit.
Utolsóval értek egyet!:)
Maggi pörkölt kocka a titka!Ja!És rengeteg hagyma ad neki jó izt!
Amúgy épp most csinálom!:)
Én 1 kg sertés lapockához 3-4 fej vöröshagymát, 1 nagy gerezd fokhagymát és 2-2 db paradicsomot, TV paprikát adok.
Miután a közepes kockákra vágott hagymát zsíron üvegesre pároltam, mehet rá az apróbb kockákra vágott paradicsom, paprika és fokhagyma. Sózóm, borsozom, teszek rá egy pici őrölt köményt és felöntöm egy kis vízzel.
(Viszont, ha például éppen nincs szezonja a zöldségeknek, ez által nincs is igazán ízük, akkor pluszban némi sűrített paradicsomot és paprika krémet is adok hozzá.)
Ha azt elfőtte megismétlem a műveletet 2-3-szor.
(Minél többször ismétled, annál sűrűbb lesz majd a szaft.)
Ezután rászórom a pirospaprikát, jól összekeverem és rádobom a húst, amit nagyobb lángon, kifehéredésig, azaz amíg kérges nem lesz, folyamatosan kevergetek.
Miután ez megvan vizet öntök hozzá. Attól függően, hogy mennyi vizet enged a hús, lényeg, hogy kb. 3/4-ig ellepje.
Lefedem, majd időközönként ránézek, megkeverem, állagától függően pótolok egy pici vizet, kóstolgatom és ha szükséges tovább fűszerezem.
Így alapból is nagyon jó, de mikor már majdnem teljesen puha a hús, én is morzsolok rá 1-2 pörkölt kockát.
Szerintem "mű" íze csak akkor lesz, ha kb. semmi más fűszert nem raksz bele a són, paprikán és a kockán kívül!
A jól elkészített pörköltnek a kocka csak egy utolsó plusz. :)
Az első au valyon mit főz? Mert hogy nem pörkóltet, az biztos! :D
Amúgy a sok hagyma, ízlés szerint paprika, paradicsom. És puhulás után addig főzni, fedő nélkül, még a megfelelő sűrűségűte párolog el a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!