Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel lehetne fűszeresebbé...

Mivel lehetne fűszeresebbé varázsolni a melegszendvicset?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a melegszendvicseket. Az a gond, hogy ha hazai alapanyagokból készítem el, akkor nem elég fűszeres és pikáns egyszerre ( itt most a paprikás chipsre gondolok ) ellenben a bolti melegszendvicskrémek pedig agyon vannak ízesitve és alig tudom megenni.


Mi legyen benne, az alapanyagok és milyen egyéb dolgokkat tegyek bele ? Hogy csinálod ?


2011. márc. 9. 22:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig szórok közé pástétom fűszerkeveréket. A legolcsóbbat veszem, de nagyon feldobja az ízét - próbáld ki egyszer.
2011. márc. 9. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem a melegszendvicskrém mindenre való, csak arra nem, hogy melegszenyót készíts belőle... legalábbis szerintem nagyon mű íze van.


Én mindig úgy csinálom, hogy megvajazom a kenyeret, finoman megsózom Himalája sóval, majd mehet rá valami jobbfajta sonka (ha házikolbászosat csinálok, akkor csak keveset teszek rá, és apró szeletkékre vágva, épp csak a pikantériája miatt), póréhagyma (jobb időkben újhagyma), paradicsom kaotikusan, de vékonyan felvágva (elmaradhatatlan kellék!!!), az üresen maradt részekre kenek egy kis mustárt (hihetetlenül finom megsülve, húsokra is lehet kenni), néha csemege tormát is. Jöhetnek a fűszerek, amihez épp kedvem szottyan: oregánó, bazsalikom, frissen őrölt bors (utóbbi mindenképp érintse a paradicsomot). Min. kétféle sajtot reszelek rá a sajtreszelő durvábbik felével, az egyik sajt könnyebb (trappista vagy mozzarella), a másik egy nehézkesebb, füstölt fajta (ebből azonban tényleg keveset, hogy ne ennek az íze domináljon). Mehet a sütőbe (sosem mikróba!!! akkor oda a varázs!)! Én csak kb. 10 percet szoktam sütni, így enyhén ropogós, de egyben omlós lesz.


Mostanában a feltétet tojáskrémmel is ki szoktam váltani, ez valami hihetetlenül finom kenyérre sütve. Ilyenkor azonban hanyagolom a húsneműt, a krémre max. nagyon kevés hagymát teszek, s persze mehet a sajt a tetejére.


Jó étvágyat! :)

2011. márc. 9. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
87%

Nálam nincs két egyforma melegszendvics. Az alap mindig valami darált hús vagy löncshús, és azt teszek még bele, ami van otthon és megtetszik.

Hogy legyen fűszeresebb? Tegyél bele több fűszert :)

2011. márc. 9. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
86%
1 kis darálthús konzerv, 1 f. hagyma, 1 ek. mustár, 1 ek. margarin, 1 tk. oregánó, 1 tk. rozmaring, 1 tk. bazsalikom ezzeket dolgozd össze vagy ha van egy botmixered azzal gyorsabb a tetejére reszelt sajt.
2011. márc. 10. 01:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
84%
egy kis kecsappal megkenve, és pizza fűszerkeverékkel megszórva akár mini pizzákat is süthetsz szendvicskenyérből.
2011. márc. 10. 06:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Most csináltam reggelire meleg szendvicset - Zsuzsi módra. A szeletelt kenyeret /nem toast/ jó vastagon megkentem delmával, most az volt itthon, de finom vajjal is. Megszórtam jó sok apróra vágott hagymával. Volt itthon már kicsit megúnt felvágott. Csíkokra vágva rászórtam a hagymára. Ráreszeltem a "hideg dobozból" a maradék sajtokat. Ha mindenki felébredt, kis szendvics sütőben l0 perc alatt felülről, majd 3-4 perc alulról készre sütöm. Én kecsöppel szeretem, a Férjem kecsöppel, és mustárral. Fel lett használva a "hideg doboz" meg unt tartalma, és a kenyér is harmadnapos volt. Ma vásárolunk.
2011. márc. 10. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez a Zsuzsi féle de jó ötlet!!
2011. márc. 10. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
83%

Hát én a múltkor csináltam olyan meleg szenyát, hogy globus nápolyi ketchupöt vettem, nagyon finom fűszerese ketchup.

Na a kenyeret vékonyan megvajaztam, nyomtam rá ketchupöt és bele egy szelet sajt (én pizza sajtot tettem bele, de sztem bármilyen sajttal jó)!

Nagyon kellemes natúr pizza ízű volt.Próbáld ki.

2011. márc. 10. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekem a kedvenc melegszenvicsem alapja a párizsi.

Tudom mit gondoltok a párizsiról, di így nagyon izlík :)


Lereszelek egy nagy adag jobb minőségű párizsit a nagylukú reszelőn és ugyanitt sajtot is. Teszek bele apróra flkockázott paprikát + paradicsomot + csemegeuborkát + lilahagymát (vagy újhagymát) + főttojást. Belerakok még majonézt + teavajat + mustárt (kutchup az csak elrontja az ízvilágát).

Megszóróm egy kis sóval és borssal. Állni hagyom egy keveset, utána mehet a sütőbe a szendvicskenyereken.

(De ne vajazd meg a pékárut, mert már a krémbe raktál, és az elég.)

2011. márc. 11. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Croasont kettévágom és megkenem vajkrémmel és tormával. Mehet bele a bacon szalonna és sok reszeltsajt (goudát szeretem). Ezt így berakom a tosztsütőbe!

Isteni!

2011. márc. 11. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!