Mivel lehetne fűszeresebbé varázsolni a melegszendvicset?
Nagyon szeretem a melegszendvicseket. Az a gond, hogy ha hazai alapanyagokból készítem el, akkor nem elég fűszeres és pikáns egyszerre ( itt most a paprikás chipsre gondolok ) ellenben a bolti melegszendvicskrémek pedig agyon vannak ízesitve és alig tudom megenni.
Mi legyen benne, az alapanyagok és milyen egyéb dolgokkat tegyek bele ? Hogy csinálod ?
Szerintem a melegszendvicskrém mindenre való, csak arra nem, hogy melegszenyót készíts belőle... legalábbis szerintem nagyon mű íze van.
Én mindig úgy csinálom, hogy megvajazom a kenyeret, finoman megsózom Himalája sóval, majd mehet rá valami jobbfajta sonka (ha házikolbászosat csinálok, akkor csak keveset teszek rá, és apró szeletkékre vágva, épp csak a pikantériája miatt), póréhagyma (jobb időkben újhagyma), paradicsom kaotikusan, de vékonyan felvágva (elmaradhatatlan kellék!!!), az üresen maradt részekre kenek egy kis mustárt (hihetetlenül finom megsülve, húsokra is lehet kenni), néha csemege tormát is. Jöhetnek a fűszerek, amihez épp kedvem szottyan: oregánó, bazsalikom, frissen őrölt bors (utóbbi mindenképp érintse a paradicsomot). Min. kétféle sajtot reszelek rá a sajtreszelő durvábbik felével, az egyik sajt könnyebb (trappista vagy mozzarella), a másik egy nehézkesebb, füstölt fajta (ebből azonban tényleg keveset, hogy ne ennek az íze domináljon). Mehet a sütőbe (sosem mikróba!!! akkor oda a varázs!)! Én csak kb. 10 percet szoktam sütni, így enyhén ropogós, de egyben omlós lesz.
Mostanában a feltétet tojáskrémmel is ki szoktam váltani, ez valami hihetetlenül finom kenyérre sütve. Ilyenkor azonban hanyagolom a húsneműt, a krémre max. nagyon kevés hagymát teszek, s persze mehet a sajt a tetejére.
Jó étvágyat! :)
Nálam nincs két egyforma melegszendvics. Az alap mindig valami darált hús vagy löncshús, és azt teszek még bele, ami van otthon és megtetszik.
Hogy legyen fűszeresebb? Tegyél bele több fűszert :)
Hát én a múltkor csináltam olyan meleg szenyát, hogy globus nápolyi ketchupöt vettem, nagyon finom fűszerese ketchup.
Na a kenyeret vékonyan megvajaztam, nyomtam rá ketchupöt és bele egy szelet sajt (én pizza sajtot tettem bele, de sztem bármilyen sajttal jó)!
Nagyon kellemes natúr pizza ízű volt.Próbáld ki.
Nekem a kedvenc melegszenvicsem alapja a párizsi.
Tudom mit gondoltok a párizsiról, di így nagyon izlík :)
Lereszelek egy nagy adag jobb minőségű párizsit a nagylukú reszelőn és ugyanitt sajtot is. Teszek bele apróra flkockázott paprikát + paradicsomot + csemegeuborkát + lilahagymát (vagy újhagymát) + főttojást. Belerakok még majonézt + teavajat + mustárt (kutchup az csak elrontja az ízvilágát).
Megszóróm egy kis sóval és borssal. Állni hagyom egy keveset, utána mehet a sütőbe a szendvicskenyereken.
(De ne vajazd meg a pékárut, mert már a krémbe raktál, és az elég.)
Croasont kettévágom és megkenem vajkrémmel és tormával. Mehet bele a bacon szalonna és sok reszeltsajt (goudát szeretem). Ezt így berakom a tosztsütőbe!
Isteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!