Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki leírja, hogy hogyan...

Valaki leírja, hogy hogyan kell egy tojásrántottát csinálni?

Figyelt kérdés
Tudom,béna vagyok,hogy nem tudom,de egy normális receptet se találtam.Valaki írja már le,hogy hogy kell egy rohadt tojásrántottát csinálni hagyma meg minden hülyeség nélkül!!

2015. jún. 22. 22:59
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Most miért? :P

Nem vagyok mesterszakács.Most ismerkedek a sütés és főzés csodálatos világával... :D

2015. jún. 23. 00:18
 12/24 anonim ***** válasza:
73%
Ja, most látom, hogy hagymát nem akarsz bele. Akkor azt a részt átugrod és kész. Szóval tojás felver és kevés forró olajra önt. (A teteje ne maradjon nyers.)
2015. jún. 23. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm minden drágának :)

Reggel olyan tojásrántottát rittyentek... :D

2015. jún. 23. 00:25
 14/24 anonim ***** válasza:
27%

Ha jó serpenyőd van, olaj sem kell bele.


Én egy kis tálkában összekeverem a tojásokat, és a hideg serpenyőbe teszem, mert ha már meleg, nagyon összeáll, és én folyósan szeretem.


Elvileg sózni a végén kellene csak.

2015. jún. 23. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/24 anonim ***** válasza:
73%
Vajjal szoktam én is, sokkal finomabb, mint olajjal, és kis lángon kavargasd, akkor jobban elvegyül.
2015. jún. 23. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/24 anonim ***** válasza:
38%

Vajon sutni (bar sokan eskusznek az izere) nem szokas, mert a vaj hamar megeg. Ha valaki ragaszkodik a vajhoz, akkor keverni szokas olajjal (igy mar mukodhet).


Tojasrantotta egy lepenyszeru etel, sutes kozben nem kevergetjuk ... sokan csak azert keverik, hogy hamarabb elkeszuljon, avagy tokeletesen atsuljon.


Tojasrantottat ha forro serpenyoben keszitjuk vastag es habos lesz (langos-szeru) ... enyhen meleg serpenyoben tomor lesz (mint egy vastagabb palacsinta.


Keves zsiradekon keszitve leragadhat es ha felvakarjuk szetesik, bo zsiradekon egyben marad a rantottank es amikor egy picit megkergesedett az alja, akkor siman mefordithato, avagy ha elkeszult, akkor feltekerheto.


Ha picit lazabbra szeretnenk a rantottat, adhatunk hozza keves tejet, avagy egy kanal tejfol is jo erre.


Es most leirom, hogy en mikent csinalom:


Szeletelt bacon szalonnat szep pirosra es ropogosra sutom, majd kulon talkaba szedem. Kiolvadt keves szalonnazsirhoz teszek meg olajat es jol felforrositom. Kozben a tojasokat feltorom egy keverotalba, lazan simara keverem, hozzaadom a tejet es ha a serpenyo eleg forro, akkor beleontom a tojaskevereket. Varok meg egy kicsit nagy langon, majd takarekra veszem es lassu tuzon sutom tovabb. Nem keverem, nem nyulok bele semmivel, hagyom, hogy a meleg tegye a dolgat. Amikor a rantotta szelen mar latszik, hogy picit megpirult az alja, akkor finoman megrazogatom a serpenyot, hogy a tojalepeny teljesen elvaljon az edeny aljatol. Sutom igy meg egy darabig, majd egy szelesebb, lapat szeru eszkozzel megforditom es a masik oldalat is sutom egy keveset. Ennyi.


Ha omlettet akarok enni, akkor: amikor a tojas elso oldala mar megsult de a masik oldala meg olyan feligkeszult (picit lagyabb), akkor raszorok egy keves kockara vagott sonkat, szorok ra egy pici karikara vagott ujhagymat, reszelek ra egy falat sajtot es a rantottat felbehajtva osszeboritom a lagy oldalaval. Nagyjabol ugyan ez a helyzet a tekercs eseteben is, csak akkor nem felbehajtom hanem feltekerem mint egy palacsintat.

2015. jún. 23. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 anonim ***** válasza:
53%

Ha friss és tiszta tojást használsz, és fel tudsz rendesen törni egy tojást, akkor teljesen felesleges azt külön "keverőtálba" tenni...


Mehet egyből a serpenyőbe, amiben már kezd sercegni az általad preferált zsiradék. Belevered azt a 2-3 tojást, vagy ki tudja mennyire vagy éhes, amennyit akarsz, aztán ott a serpenyőben villával gyors mozdulatokkal összekevered.

Ez sokkal gusztusosabb megoldás, mert így csíkokban megmaradnak darabkák, amelyek csak fehérjék, vagy csak sárgáják, ez nem csak jól néz ki, de finom is, jobb, mintha az egész homogénné van mixelve.


Arról nem beszélve, hogy kevesebb tojás vész kárba a töltögetés miatt, és kevesebbet kell mosogatnod.


(Csak akkor használj külön tálkát, ha nem vagy biztos a tojás frissességében, vagy nem tudod törmelékmentesen feltörni a tojást!)

2015. jún. 23. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/24 anonim ***** válasza:
45%
A tojásrántottát mindig zsírral kell csinálni és kevergetni. Ha nem kevered, hanem hagyod egyben sülni, az már nem rántotta, hanem tojáslepény.
2015. jún. 23. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
Ki a tököm használ zsírt? Hol árulják egyáltalán?
2015. jún. 23. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/24 anonim válasza:
74%

Utolsó, talán a boltban? :D

Én mondjuk kókuszzsírral szoktam csinálni az egészségesség nevében, de a Tescotól kezdve a kisboltokban mindenhol szoktam látni disznózsírt :D

2015. jún. 23. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!