Valaki leírja, hogy hogyan kell egy tojásrántottát csinálni?
felvered a tojást villával, vagy amivel akarod (a héját előbb szedd le!!)
raksz bele sót
egy serpenyőbe öntesz olajat, várod amyg kicsit megmelegszik
beleöntöd a tojást
hagyod hogy a széle és az alja összeálljon, aztán ami folyós rész, azt megoldod valahogy hogy ugyanúgy érje a serpenyő alja
kész
Ízlés dolga, én így csinálom:
Serpenyőbe kis olaj, épp hogy csak elfedje az alját, és fel a tűzre. (Nem kell nagy lángon.)
Fél hagyma felszeletel, beletesz.
Amíg a hagyma üvegessé válik, pár tojást egy edénybe ütsz, megsózod kicsit, és jól felvered, akár habosra. Közben a hagymát lehet keverni, megforgatni.
Amikor a hagyma szétesett és üveges lett, beleöntöd a tojást. Egy lapos eszközzel alányúlsz néha, hogy a tetejéről le tudjon folyni a serpenyő aljára. A végén akár meg is lehet fordítani az egészet, mint a palacsintát. (De van aki végig kevergeti, csak más lesz a kinézete a végén. Ki hogy szokta meg.)
A hagyma kihagyható, de én hagymásan szeretem. Tálalás kenyérrel, esetleg csemege ubival.
Ennyi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!