Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki leírja, hogy hogyan...

Valaki leírja, hogy hogyan kell egy tojásrántottát csinálni?

Figyelt kérdés
Tudom,béna vagyok,hogy nem tudom,de egy normális receptet se találtam.Valaki írja már le,hogy hogy kell egy rohadt tojásrántottát csinálni hagyma meg minden hülyeség nélkül!!

2015. jún. 22. 22:59
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
50%
2015. jún. 22. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 anonim válasza:
51%

felvered a tojást villával, vagy amivel akarod (a héját előbb szedd le!!)

raksz bele sót

egy serpenyőbe öntesz olajat, várod amyg kicsit megmelegszik

beleöntöd a tojást

hagyod hogy a széle és az alja összeálljon, aztán ami folyós rész, azt megoldod valahogy hogy ugyanúgy érje a serpenyő alja

kész

2015. jún. 22. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/24 A kérdező kommentje:
Na köszönöm :)
2015. jún. 22. 23:24
 4/24 A kérdező kommentje:
Megoldom valahogy? :D Oké!
2015. jún. 22. 23:25
 5/24 anonim ***** válasza:
80%
Keversz rajta 1-2-t, de inkább vajjal vagy zsírral csináld, és csak kevés kell alá.
2015. jún. 22. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 A kérdező kommentje:
Olaj helyett vajjal?
2015. jún. 22. 23:47
 7/24 anonim ***** válasza:
80%
Na, megcsináltad?
2015. jún. 22. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 A kérdező kommentje:
Nem,reggelire terveztem...
2015. jún. 23. 00:04
 9/24 anonim válasza:
90%
Hát ez de cuki.... :))
2015. jún. 23. 00:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 anonim ***** válasza:
84%

Ízlés dolga, én így csinálom:

Serpenyőbe kis olaj, épp hogy csak elfedje az alját, és fel a tűzre. (Nem kell nagy lángon.)

Fél hagyma felszeletel, beletesz.

Amíg a hagyma üvegessé válik, pár tojást egy edénybe ütsz, megsózod kicsit, és jól felvered, akár habosra. Közben a hagymát lehet keverni, megforgatni.

Amikor a hagyma szétesett és üveges lett, beleöntöd a tojást. Egy lapos eszközzel alányúlsz néha, hogy a tetejéről le tudjon folyni a serpenyő aljára. A végén akár meg is lehet fordítani az egészet, mint a palacsintát. (De van aki végig kevergeti, csak más lesz a kinézete a végén. Ki hogy szokta meg.)

A hagyma kihagyható, de én hagymásan szeretem. Tálalás kenyérrel, esetleg csemege ubival.

Ennyi. :)

2015. jún. 23. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!