Gyrost akarok csinálni, a pitát mivel tudnám helyettesíteni?
Tortilla annyiban különbözik, hogy nem élesztő, hanem sütőpor van benne, gyorsabban kész!!
Akármelyik változat, amit én szoktam:
- 30 dkg liszt
- 1/2 kk sütőpor
- 1/2 kk só (nekem picit több kell ebből!)
- 7 dkg margarin
- 2,5 dl langyos víz
Hagyjuk egy kicsit állni, 12 db tenyérnyi nagyságú lepényke lesz belőle. Ha csak olajozott pal-sütőben sütöd, akkor kicsit vékonyabb marad, ha bő olajban mint a lángost, akkor szépen felhólyagosodik, és tejföllel megkenve, lángosként is ehető!!!
Szerintem is vagy tálat csinálj valamilyen körettel (rizs, hasábkrumpli, esetleg bulgur - a kebabot én ezzel szoktam enni).
Vagy tortilla, azt is nagyon szeretem, és egyszerű elkészíteni. Csak az összetekerése macerás kicsit, legalábbis nekem ritkán sikerül jól. És arra vigyázz nagyon, hogy ne legyen törékeny a tortilla, ha te sütöd, mert akkor rémálom lesz az összetekerés. (Ennek a kiküszöbölésére még keresem a legjobb megoldást, esetleg ha valaki tudna segíteni, megköszönném...)
Mi a pitának az neked?
Olyan mint egy szarul sikerült krumplilángos!
Valami jó kis zsemleszerűséggel, ami izgalmasabb.
Ciabatta, baguette, ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!