Halvát akarok készíteni. A szezámmagot lehet helyettesíteni napraforgóval, és ha igen, hogyan készítsem?
Figyelt kérdés
tehát úgy mintha tahinit készitenék a szezámmagból?2012. okt. 1. 16:50
1/1 anonim válasza:
Halva házilag:
4 dl tej
30 dkg olajos mag (napraforgó, dió, mogyoró, mandula stb.)
30 dkg cukor
2-evőkanál vaj.
Az olajos magvakat apróra vágjuk, vagy megdaráljuk,
elkeverjük a tejjel, cukorral és a vajjal és lassú
tűzön felforraljuk, állandó keverés mellett a tűz
erejét csökkentve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
A kapott masszának illik elválni az edény aljától.
Formába öntjük hagyjuk kihűlni.
Megjegyzések:
A keverék a besamelhez hasonlóan viselkedik, de sűrűbbre
kell főzni.
A recept egy kg készítéséről szól.
A cukor részben vagy egésszében helyettesíthető mézzel.
Ajánlatos arányosan kisebb mennyiséggel kísérletezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!