Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 18 dkg margarint mennyi...

18 dkg margarint mennyi olajjal lehet helyettesíteni ha muffint akarok sütni?

Figyelt kérdés

2013. márc. 16. 17:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én muffinreceptem 12,5 dkg margarin helyett ír 0,8 dl olajat, úgyhogy leírom a receptet az arányok miatt:

-26 dkg liszt

-2 tk sütőpor

-fél tk szódabikarbóna

-1 tojás

-14 dkg cukor

-0,8 dl olaj/ 12,5 dkg margarin

-2,8 dl tej


Ez 12 db-hoz elég, milliószor csináltam már, és sose volt vele baj. :)

2013. márc. 16. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez jól hangzik :D Csak nincs szódabikarbónám
2013. márc. 16. 18:06
 3/8 anonim ***** válasza:
a maffin azért jó, mert mindent tudsz helyettesíteni. keverd el a száraz és nedves összetevőket, aztán állag alapján keverd el. ha az állaga hasonló, akkor jó lesz. szódabikarbóna funkciója ugyanaz mint a sütőpor. ennél a sütinél nem kell kétségbeesni. egy alaprecept után bármit meglehet csinálni, variálni.
2013. márc. 16. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindig olajat használok a muffinba. laza és könnyű tőle, nem beszélve olcsóbb, is , mint a vaj, vagy akár a margarin.

2 bögre lisztes recepthez 1 deci olajat és így mindig finom szokott lenni.

2013. márc. 16. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha a 70 %-os Rámát akarod kiváltani, akkor pontosan 126 ml olaj felel meg.

tehát egy decit, és még egy negyed decit teszel helyette a (számunkra ismeretlen ) receptbe,akkor nem fogsz tévedni az arányt illetően.

2013. márc. 17. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

[link]


Ezt a receptet használom

2013. márc. 17. 13:50
 7/8 anonim ***** válasza:

Olajból ennyi liszthez bőven elég lesz fél 80 ml olaj, szóval szűk egy deci.

a 14 deka lisztes olajos piskótához, amiben 2 tojás van csak fél decit teszek, plusz fél deci melegvizet és gyönyörű, finom légiesen könnyű gyümölcstorta alapom lesz. csak az arányok miatt hoztam fel példának.

2013. márc. 17. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

egy deci? dehogy kell bele 1 deci, bőven elég bele 2-3 evőkanálnyi, de ha elhagyod teljesen, meglátod, úgy is jó lesz, ha tojás van benne, vagy esetleg tejföl, zsírosabb tej... jól írta a második válaszoló, hogy a muffinban az a jó, hogy gyakorlatilag bármivel, bárhogyan kikeverhető, csak a szárazanyag-nedvesanyag arányra kell figyelni, hogy állagra jó legyen - tehát se túl nedves, se túl szára, és túlkeverve se legyen a tésztája - egy kb nokedli sűrűségű tészta az ideális, ezzel nem lehet mellélőni, még ha el is hagyja az ember az olajat teljesen (én nem szoktam, 2-3 kanálnyit mindig teszek bele, viszont nem használok tojást, mert allergiásak vagyunk rá, és tovább el is tarthatók a muffinok).


ami a szódabikarbónát illeti, az jellemzően a sütési fázis elején fejti ki a levegősítő (megemelő) hatását, a sütőpor meg később, így fele-fele arányban keverni igazán ideális a kettőt; de működni a muffin úgy is fog, ha csak az egyiket használjuk, amennyiben hiányzik az valamelyik az otthoni eszköztárból. :)

2015. nov. 28. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!