Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kemény lett a ma sütött...

Judos1 kérdése:

Kemény lett a ma sütött pizzám tésztája, mitől lehet?

Figyelt kérdés

Recept: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 dl langyos víz, 4 evőkanál olivaolaj, só.

Élesztőt megfuttattam, tésztát kidagasztottam, legalább kétszeresére kelt. Vékonyra formáztam,pizzaszósz, feltét rá, sütés.

Az eredmény gyönyörű kinézet, de kemény tészta.



2015. jún. 20. 15:04
 1/4 anonim ***** válasza:

az én receptem majdnem ugyan ez, csak több folyadék és élesztő van benne, kevesebb liszthez.

most csináltad először?

vagy csináltad már többször is, viszont most történt meg először?

ha gondolod leírom az én receptem és következőre próbáld meg azzal :)

2015. jún. 20. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Túlütötted? Ha nem elég forró a sütő, amikor beteszed a pizzát és emiatt viszonylag sokáig (negyedóránál tovább) van bent, a vékony tészta meg tud keményedni.
2015. jún. 20. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi, ha írod a te receptedet, szívesen kipróbálom.

Most sütöttem először otthon pizzát.

Fél órát volt bent teljes lángon, mert nagyon régi a sütőm. Lehet, hogy akkor nem a recepttel van a baj, hanem ez az oka. Ezen viszont nem tudok javítani :(

2015. jún. 21. 12:42
 4/4 anonim ***** válasza:
Sajnos igen, egy igazi pizzát kemencében kb. 3 perc alatt sütnek, ez otthoni gázsütő legmagasabb fokozatán is legfeljebb 10-12 perc szokott lenni. Valószínűleg nagyon kiszáradt :S
2015. jún. 21. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!