Csináltam fél kiló lisztből és 5 egész tojásból tésztát. És ezt össze is gyúrtam egyneműre, csíkokra vágtam és ki főztem és nagyon keménylet. De mitől lett ennyire kemény a tésztája?
Először is sok a tojás, ez az arány azt jelenti, hogy gyakorlatilag 10 tojásos tésztát gyúrtál = 1 kg liszthez 10 tojás, a fél kilóhoz tetted az 5 tojást.
Az üzletekben leginkább a 4 tojásost (1 kg liszthez számolva), jobb esetben 8 tojásos tésztát szoktunk vásárolni.
Másrészt, ha u.n. száraztésztának és nem levestésztának gyúrod, akkor mindenképp rakunk hozzá valamennyi vizet, egyébként valóban az az eredmény, amit tapasztaltál.
Ha esetleg még maradt belőle, és még nem nagyon száradt, lehet hogy célszerű egy kicsit még apróbbra vágni, meghagyni levesbe (akár zöldséglevesbe, vagy paradicsom-levesbe hasonlókba), és legközelebb száraztésztához ismét gyúrj kevesebb tojással, és fél kg. liszthez kb. egy-másfél deci vizet is adj!!!!!
Szerintem is a sok tojás, az keményíti a tésztát. fél kiló liszthez 2-3 nagyobb tojás plusz valamennyi víz kell, hogy jó tapintású, megfőzve is kellemes állagú legyen.Nekem így mindig finom szokott lenni, nem azik el, de nem is kell rágódni rajta.
Sebaj, majd a legközelebbi jobban sikerül.igaz a tojással még mindig spróloni kell, de talán lassan olcsóbb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!