Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kezdő szakács vagyok, a...

Kezdő szakács vagyok, a pizzám tésztája olyan brutál kemény. és hogy mitől lehet puhábbat csinálni, hogyan? Első pizzám volt és hát kicsit keményre sikerült.

Figyelt kérdés
2012. máj. 17. 18:44
 1/7 anonim ***** válasza:
gondolom túl sok lisztet tettél bele
2012. máj. 17. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
Gondolom tenni kéne bele élesztőt, és hagyni kéne megkelni sütés előtt.
2012. máj. 17. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Lehet h nem lett jo a kovaszod.1kg liszthez 1db kocka elsztö kell. Esetleg kifelejtetel belöle valamit?

Langyos tejben elkevered a cukrot es az elesztöt, keverj bele 1 evökanal lisztet is hogy tudjon mibe kapaszkodni. Aztan a tetejere is szorj egy kis lisztet, aztan ragd meleg helye kelni 20percig. Ha megrepedezett a tetejen a liszt es ketszer akkora lett mint volt akkor jo.

Egyebkent en anno mindig a dagasztasnäl szurtam el. Amikor mär ugy gondolod h eleget gyurtad, most mar jo lesz. Na akkor kell meg egyszer annyit maszirozni.

2012. máj. 17. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

nem tudom milyen recepted van, de a felfuttatott élesztőn kívül pár kanál olaj és ha kívánja még az állag egy kis langyos víz is kell bele.

rugalmas tésztát gyúrunk, utána fél óra alatt langyos helyen lágy puhára kel.

2012. máj. 17. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Túl alacsony sütési hőfok és sokáig hagytad bent. A kelt tészta akkor is ki tud száradni.
2012. máj. 17. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
ja igen, forró sütőbe kell tenni és 20 percig nem szabad kinyitni. akkor meg lehet nézni, hogy, hogy áll, de általában már jó is szokott lenni esetleg még 5 perc a sajtnak.
2012. máj. 18. 05:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
51%

Még jó, hogy leírtad, hogy csináltad...

Akkó' egyed betonkeményen.

2012. máj. 18. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!