Kezdő szakács vagyok, a pizzám tésztája olyan brutál kemény. és hogy mitől lehet puhábbat csinálni, hogyan? Első pizzám volt és hát kicsit keményre sikerült.
Lehet h nem lett jo a kovaszod.1kg liszthez 1db kocka elsztö kell. Esetleg kifelejtetel belöle valamit?
Langyos tejben elkevered a cukrot es az elesztöt, keverj bele 1 evökanal lisztet is hogy tudjon mibe kapaszkodni. Aztan a tetejere is szorj egy kis lisztet, aztan ragd meleg helye kelni 20percig. Ha megrepedezett a tetejen a liszt es ketszer akkora lett mint volt akkor jo.
Egyebkent en anno mindig a dagasztasnäl szurtam el. Amikor mär ugy gondolod h eleget gyurtad, most mar jo lesz. Na akkor kell meg egyszer annyit maszirozni.
nem tudom milyen recepted van, de a felfuttatott élesztőn kívül pár kanál olaj és ha kívánja még az állag egy kis langyos víz is kell bele.
rugalmas tésztát gyúrunk, utána fél óra alatt langyos helyen lágy puhára kel.
Még jó, hogy leírtad, hogy csináltad...
Akkó' egyed betonkeményen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!