Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tovább lehet sütni valamit,...

Tovább lehet sütni valamit, amit már régebben (akár pár napja) kivettünk a sütőből?

Figyelt kérdés
Számomra logikusan miért ne lehetne, hiszen mit számít az, hogy eltelt pár óra a sülés befejezése és a továbbsütése között, de közben meg mégis van némi kétségem, meg valaki magyarázta is, hogy azt tuti nem - miért ne lehetne? Ráadásul én gyakran sütök olyat, amit nem azonnal eszünk meg, legyen az akár hús, akár sütemény vagy torta, és mi van, ha akkor, csak a későbbi kóstoláskor derül ki, hogy hát ennek bizony kellett volna még vagy tíz-tizenöt perc... Egy-két(-három-négy) nappal később miért ne rakhatnám vissza a sütőbe? Oké, értelemszerűen annyival tovább kell akkor sütni, mármint hiába tíz perc hiányzik neki, kell másik öt-tíz, amíg arra a hőmérsékletre bemelegszik, de szóval elvben miért lenne ez probléma?

#sütés #sütő #újrasütni #továbbsütni
2015. jún. 15. 09:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Ki fog száradni, szárazabb lesz.
2015. jún. 15. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Nagyban függ attól, hogy miről van szó. Egyáltalán nem mindegy, hogy pl. a tojás-tartalmú ételt, sütit, rántott húst, és hasonlót sütöttél meg félig... a tojás azóta mit is csinált benne, vagy egy tejszínes, tejfölös ráhabarással készült kaja lett félig készen, és csak napok múltán derült ki ...


... én nem enném meg, nemhogy nekilássak átsütni...

2015. jún. 15. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Elrontott ételt aznap is nehéz helyrehozni- ha egyáltalán lehet- nemhogy 3-4 nap múlva.

Elmélkedni lehet róla, de felesleges szerintem.

2015. jún. 15. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Sült csirkével fordult elő már többször is, hogy láttam, hogy nem válik el a hús a csonttól olyan könnyedén magától, ergo visszaraktam volna még a sütőbe, illetve most, legutóbb meg meggyes pitét sütöttem (vagy tán cseresznyéset, mindegy), és a tészta ragadós maradt, ami már akkor is feltűnt, amikor kiszedtem a sütőformából, de gondoltam, csak nem olajoztam-liszteztem be a tepsit eléggé, ám amikor megkóstoltam, akkor határozottan úgy éreztem, hogy inkább tovább kellett volna még sütni, mert tiszta puha, ragadós, nyers tészta-szerű a tésztája (miközben meg az, akivel ettem, ő azt mondta, hogy szerinte jó. Szerintem meg nem...). A pite meg persze tojásos... De szóval ha még ehető jó pár napig, akkor miért ne lehetne újrasüthető is, továbbsüthető?
2015. jún. 15. 13:30
 5/7 A kérdező kommentje:
...a száradás ellen meg meg lehet locsolni valamivel, pl. vízzel, nem? Oké, mondjuk a pitét nem vizezném, de mitől száradna ki most jobban, mint a sütőben, sütés közben...? És igen, nem értek hozzá, ezért kérdezem...
2015. jún. 15. 13:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Mindegyik példánál még azon nyomban segíthettél volna. A hús alá egy kicsi víz lefóliázva továbbsütöd.

nem tudom, hogy kevert vagy gyúrt pitét sütöttél a kevertnél evidens a villapróba, vagy hurkapálca, a hústű sokszor megtévesztő, mert arra pl már m nem ragad, de mégiscsak sületlen maradhat a közepe. ezért kell valami markánsabb eszközzel ellenőrizni.A sütőpapír is sokkal jobb, mint a kenés-szórás.

Gyúrt pite esetében meg kell adni a sülési időt, ami legalább 40 perc, de ott meg tészta színén látni, hogy kellően megpirult-e.

Én a kérdésedben csak azt nem értem, hogy az újrasütést miért 1-2-3-4 nap múlva gondolod. A nem kellően átsült hús, sületlen tészta is veszélyes lehet ennyi idő után.

2015. jún. 15. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Idéznék saját magamtól: "Ráadásul én gyakran sütök olyat, amit nem azonnal eszünk meg" - ezért, mert mondjuk elutazunk valahova és utolsó pillanatban sütök, vagy mert egyéb okok miatt nem akkor esszük, amikor sütöm - nem kóstolom meg, nem szeletelem fel, max. belekóstolok mondjuk egy darabosabb hús egy darabjába, akkor az megint más, de egy egybe húst nem fogok megszelni ezért...


A pitém kevert, asszem, vagy nem is tudom, mi a különbség, nem értek hozzá: összeturmixoltam a hozzávalókat, azt keverésnek hívják, nem? Bár ilyen alapon gyúrásnak is lehetne hívni... vagy az a kelesztett tészta? Mert akkor nem... És amúgy a receptben az volt, hogy alacsony lángon 10-15 percig, ehhez képest én még így is vagy fél órán át sütöttem, és így is ragacsos maradt belül... és értem én, hogy sütője válogatja, pláne, hogy milyen menüvel sütöm, vagy hogy mondják ezt, de amúgy meg miért lenne veszélyes? A nyers tojás miatt?

2015. jún. 15. 20:16

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!