Tovább lehet sütni valamit, amit már régebben (akár pár napja) kivettünk a sütőből?










Nagyban függ attól, hogy miről van szó. Egyáltalán nem mindegy, hogy pl. a tojás-tartalmú ételt, sütit, rántott húst, és hasonlót sütöttél meg félig... a tojás azóta mit is csinált benne, vagy egy tejszínes, tejfölös ráhabarással készült kaja lett félig készen, és csak napok múltán derült ki ...
... én nem enném meg, nemhogy nekilássak átsütni...





Elrontott ételt aznap is nehéz helyrehozni- ha egyáltalán lehet- nemhogy 3-4 nap múlva.
Elmélkedni lehet róla, de felesleges szerintem.





Mindegyik példánál még azon nyomban segíthettél volna. A hús alá egy kicsi víz lefóliázva továbbsütöd.
nem tudom, hogy kevert vagy gyúrt pitét sütöttél a kevertnél evidens a villapróba, vagy hurkapálca, a hústű sokszor megtévesztő, mert arra pl már m nem ragad, de mégiscsak sületlen maradhat a közepe. ezért kell valami markánsabb eszközzel ellenőrizni.A sütőpapír is sokkal jobb, mint a kenés-szórás.
Gyúrt pite esetében meg kell adni a sülési időt, ami legalább 40 perc, de ott meg tészta színén látni, hogy kellően megpirult-e.
Én a kérdésedben csak azt nem értem, hogy az újrasütést miért 1-2-3-4 nap múlva gondolod. A nem kellően átsült hús, sületlen tészta is veszélyes lehet ennyi idő után.
Idéznék saját magamtól: "Ráadásul én gyakran sütök olyat, amit nem azonnal eszünk meg" - ezért, mert mondjuk elutazunk valahova és utolsó pillanatban sütök, vagy mert egyéb okok miatt nem akkor esszük, amikor sütöm - nem kóstolom meg, nem szeletelem fel, max. belekóstolok mondjuk egy darabosabb hús egy darabjába, akkor az megint más, de egy egybe húst nem fogok megszelni ezért...
A pitém kevert, asszem, vagy nem is tudom, mi a különbség, nem értek hozzá: összeturmixoltam a hozzávalókat, azt keverésnek hívják, nem? Bár ilyen alapon gyúrásnak is lehetne hívni... vagy az a kelesztett tészta? Mert akkor nem... És amúgy a receptben az volt, hogy alacsony lángon 10-15 percig, ehhez képest én még így is vagy fél órán át sütöttem, és így is ragacsos maradt belül... és értem én, hogy sütője válogatja, pláne, hogy milyen menüvel sütöm, vagy hogy mondják ezt, de amúgy meg miért lenne veszélyes? A nyers tojás miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!