Regebben lattam valahol feherjebol pudingot. (? )
Fehérje puding
fél liter tej, 2-3 ek liszt (zab/rizs) és 1 mérőkanál finom fehérje.
Elkészítés: Csomómentesen elkeverjük a tejet a liszttel, és nagyon sűrűre felfőzzük. Lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a fehérjét. Kis pudingos formát vízzel kimossuk és beletöltjük a pudingot. Hűtőbe tesszük és néhány óra múlva már ehetjük is. Gyümölccsel igazán finom.
Ez nem egy kőkemény remegős puding. Ha azt szeretnénk, akkor tegyünk bele zselatint is! Ennyihez 1 teáskanálnyi bőven elegendő. A zselatin elkészítése a zacsi hátulján részletesen le van írva, forralás, hűtés, keverés. ;)
Diétás puding:
30g fehérjepor (én mogyis-csokisból készítettem)
500 ml víz
2 mokkáskanál zselatinpor (100 gr:130Kcal: 30gr fehérje, 1,1gr CH)~15Kcal
A fehérjét 400 ml vízzel összeturmixolom, a 100 ml vizet meglangyosítom, belekeverem a zselatinport, majd még egy kicsit(2 perc) forrósítom. Hozzákeverem a turmixot, és még egy kicsit (2-3 perc) kavargatom a tűzhelyen. Kiöntöm kistálkákba, és a hűtőbe teszem dermedni. HA kicsit édesebben szereted, akkor keverhetsz bele folyékony édesítőt, még mielőtt a hűtőbe teszed.
Lehet kapni készen protein puding port is.
De én ha fehérje pudingot szeretnék, és nem hozzáadott cukor, szénhidrát és egyébb adalékanyagok nélkül, akkor fogom a Whey C-6, 2250g profi proteinemet, amiben hozzáadott szénhidrát nincs. Kiveszek belőle 30g-ot összekeverem fél dl vízzel és kész a puding. Bármikor simán fogyasztahó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!