Ettem régebben valahol zöldpaprikát úgy, hogy megvolt sütve, és olajos volt, de savanyú is. Mi lehet ez, és hogy készül?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Marinált sült paprika.
Teflonban pici zsiradékon sütött paprikaszeletek, héjuktól megfosztva, és cukros-ecetes-sós lében érleve.
Kiváló!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én jó magam a balkáni módszer szerint készítem a sültpaprika salátát. jó húsos nagy paprikákat, a színesedők a legfinomabbak a sütőben körkörösen megsütöm, szinte feketére.
amikor kiszedem egy nagy tálba, egy fedővel és konyruhával letakarom, így a saját gőzében puhul egy darabig.
utána könnyen lejön a héj róla. kicsumázom, és folyó víz alatt lemosom a rajtamaradt magot, és a pörkös héjat.
csíkokra vágom, és sós-ecetes-cukros lébe teszem.
nagyon finom, bármilyen sült mellé tudom ajánlani.
tálaláskor, pár csepp olajjal megcsepegtetem, de ne ússzon olajban.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Sajnálom, hogy nem sikerült, pedig elég részletesen leírtam. ha hagytátok volna elég időt fedő alatt, akkor annak a héjának le kell jönnie. a mennyiség sajnos az ilyen. a paprika megsütve, megpárolva puha lesz, és ennek a salátának puhának is kell lennie.
és nem az idő számít, hogy 40 perc,hanem közben folyamartosan forgatni, hogy köröskörül átsüljön.
ha lecsót főzünk annak is a töredéke lesz a nyers alapanyagnak a készétel.
majd nyáron, ha olcsó lesz a paprika próbáld meg újra, úgy, ahogy írtam, lehet, hogy jobban fog sikerülni, és nem leszel ilyen csalódott, mert nagyon finom, legalábbis nekünk.
Az is lehet, hogy Te valami másra gondoltál :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!