Ettem régebben valahol zöldpaprikát úgy, hogy megvolt sütve, és olajos volt, de savanyú is. Mi lehet ez, és hogy készül?
Marinált sült paprika.
Teflonban pici zsiradékon sütött paprikaszeletek, héjuktól megfosztva, és cukros-ecetes-sós lében érleve.
Kiváló!
Én jó magam a balkáni módszer szerint készítem a sültpaprika salátát. jó húsos nagy paprikákat, a színesedők a legfinomabbak a sütőben körkörösen megsütöm, szinte feketére.
amikor kiszedem egy nagy tálba, egy fedővel és konyruhával letakarom, így a saját gőzében puhul egy darabig.
utána könnyen lejön a héj róla. kicsumázom, és folyó víz alatt lemosom a rajtamaradt magot, és a pörkös héjat.
csíkokra vágom, és sós-ecetes-cukros lébe teszem.
nagyon finom, bármilyen sült mellé tudom ajánlani.
tálaláskor, pár csepp olajjal megcsepegtetem, de ne ússzon olajban.
Sajnálom, hogy nem sikerült, pedig elég részletesen leírtam. ha hagytátok volna elég időt fedő alatt, akkor annak a héjának le kell jönnie. a mennyiség sajnos az ilyen. a paprika megsütve, megpárolva puha lesz, és ennek a salátának puhának is kell lennie.
és nem az idő számít, hogy 40 perc,hanem közben folyamartosan forgatni, hogy köröskörül átsüljön.
ha lecsót főzünk annak is a töredéke lesz a nyers alapanyagnak a készétel.
majd nyáron, ha olcsó lesz a paprika próbáld meg újra, úgy, ahogy írtam, lehet, hogy jobban fog sikerülni, és nem leszel ilyen csalódott, mert nagyon finom, legalábbis nekünk.
Az is lehet, hogy Te valami másra gondoltál :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!