Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A borsólevesbe szoktatok...

A borsólevesbe szoktatok tésztát tenni?

Figyelt kérdés
2010. febr. 24. 10:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

én vajgaluskát teszek bele(nem ázik el, azért), de lisztet nem.

Megpárolom a zöldségeket(petrezselyem, répa, borsó, egész hagyma) sóval, olajon, fedő alatt. Ha puha, egy kiskanál cukrot rászórok, pár percig kavarom, hogy karamelizálódjon. Eztán felöntöm vízzel, utánasózom, felforralom. Vajgaluskát(1 dkg vaj, jércetojás, liszt) főzök bele. Nyáron petrezselyemzöldet is szórok rá.Mást semmit.

Nagyon finom, friss, tápláló leves. A betegek is lábraállnak tőle, különösen, ha frissek, zsengék a zöldségek.

2010. febr. 24. 11:39
 12/16 anonim ***** válasza:
A borsólevest nem tudod elrontani, bármit teszel bele. Esetleg, ha ízetlen, sótlan, de ekkor belefőzünk utólag egy leveskockát, és ollé!
2010. febr. 24. 11:40
 13/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:)
2010. febr. 24. 11:56
 14/16 anonim ***** válasza:
Én a borsólevest pirospaprikásan szeretem, csirke szárnnyal galuskával és krumplival.Tehát a zöldségek mellett én ezeket teszem bele.Nem szeretem, ha tejesen készítik, vagy sima vízszínűre.Én gyerekkorom óta anyukámtól úgy láttam, hogy ha megpárolta a zöldségeket, ad hozzá pirospaprikát, hogy legyen színe a levesnek, és szerintem így a legfinomabb.
2010. febr. 24. 13:22
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nyáron "fehéren" készítem, sok zöldséggel, tésztával. Télen "pirosan", őrölt paprikával, zöldségekkel, nokedlivel. Ha húst rakok bele, nálunk azt már ragu levesnek hívják.
2010. febr. 24. 13:59
 16/16 Harmoka ***** válasza:
100%
Én tészta helyett télen, hogy minél gyorsabb legyen nokedliszaggatón grízgaluskát szaggatok bele, jó apró lesz és könnyű megcsinálni.
2010. febr. 24. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!