Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sima marhahúsból ami nem...

Sima marhahúsból ami nem bélszín vagy hátszín hanem sima darált marhahús lehet tatár beafsteaket csinálni?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 16. 19:16
1 2
 11/20 zolidobos ***** válasza:
93%

Valóban, a marha bármelyik, nem inas faggyús része felhasználható megfelelő előkészítés után. Sertéshúst hőkezelés nélkül nem eszünk, (még "medium"formában sem!) Bár a kolbász elgondolkodtató, de ott azért a füst teszi a dolgát.

Az, hogy a bélszín kivétel a marhahúsrészek között egészségügyi szempontból, nettó butaság. A beteg marhának a bélszínje is "beteg", meg a tőgye is....

Én úgy szoktam, hogy veszek két kilónyi szép combrészt, abból kijavalok 50-60 dekát tatárnak, a többi meg mars pörköltnek, abban még jók is az inas, "cupákos" részek.

2015. ápr. 17. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
95%

#6-os valaszolo "Azt is nehezen fogadom el, amikor valaki azt kérdezi, hogyan készítitek ezt vagy azt az ételt, s az a válasz, ahogyan neked jól esik" - kommentjere reagalva:


Igazad van (valamiben) ... ezert leirom :)


Kicsit korabban volt az Adam-sorozo (Budapesten, az Andrassy uton). Kimondottan tatarbifsztekes hely volt, aki oda ment, mindenki tatart evett. Ott a recept a kovetkezo volt:


Vegy egy nagyobb adag huspogacsat es halmozd a tanyer kozepere. Ujbegyunkkel nyomjunk kis feszket a huspogacsa kozepebe, ebbe tegyunk egy tojas sargajat nyersen. Huspogacsa korul a tanyeron helyezzunk el: egy teaskanal suritett paradicsom puret, egy teaskanal sot, egy teaskanak fekete borsot, egy teaskanal pirospaprikat, egy evokanal aprora vagott voroshagymat, egy teaskanal mustart es 5dkg vajat szeletelve. Kivansag szerint adhatunk hozza pici worcester sauce (vurszter-szosz) ... es piritossal talaljuk.

2015. ápr. 17. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
68%
13 evesen mar torzsvendeg voltam az Adam sorozoben .... rikkancs gyerekkent dolgoztam, hogy legyen penzem tatarozni. Ugy gondolom, tudom mirol beszelek :)
2015. ápr. 17. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
73%

12 eves koromban edesapam azt mondta: "gyere kiscsavo, most elmegyunk veres-nyers hust zabalni, mint a tatarok". Fogalmam sem volt hova megyunk es mia fenet fogunk enni. Termeszetesen az Adam-sorozo volt. De valojaban nem is a nyers hus volt a meghokkento, hanem, hogy utana ihattan egy pohar sort. Hu de nagyon nagycsavonak ereztem magam! :) Nyers hust eszem es sort ihatok a fater elott ... szuper felemelo erzes volt, en akkor ereztem, hogy felnottem. Persze masnap a suliban mindenkinek meseltem, hogy mi tortent velem :) Legtobb haverom beindult a dologra. Mindenki sporolt a zsebpenzebol, vagy eladta a jatekait a Dohany utcai zsido orgasszonynak, hogy beulhessunk ebbe a nyershuszabalo "szentelybe". Es igen! Mindenkire ugyan ugy hatott a hely hangulata mint ram. VI.keruleti gyerekek voltunk, mindig a kornyeken bandaztunk mi, utcagyerekek (kulcsos-gyerekek). Nem is kellett hozza sok, hogy valoban torzshelyunkke avanzsalodjon a hely. Minden delutan az Adam sorozoben volt a talalkozo, megettunk par tatart es csak utana mentunk bringazni a "licsoba", ami mai nyelvezeten a Varosliget. Proli gyerekek voltunk, szinte mindenkinek kilogott a segge a gatyabol. Meg sem sirankozott soha senki: volt aki a piacon segitett, volt aki gumijavitosnal dolgozott ... en utcai ujsagarus voltam. Picik voltunk, nem volt tul rozsas az elet, de megoldottuk. Meg taknyos altalanos iskolas hetedikesek voltunk, amikor mar voltak megszokott helyeink es a proli vilag ellenere, tudtuk jol erezni magunkat. Nem repkedtek akkor sem a sultgalambok, de megoldottuk.


Hat, mi igy tataroztunk ugy 70-es evekben :)

2015. ápr. 17. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Oreg tatarbisztek rajongokent, manapsag mar csak delamerikai, elohutott, erlelt marhabelszinbol keszitem ezt a csodas etket, amit a Rozmar Hutohazban veszek meg Szigetszentmikloson. Evtizedek alatt idaig jutottam (ez a csucs), de szenvedelyem mit sem valtozott a tatarbifsztekkel kapcsolatban.


Elnezest, hogy elragadtattam magam es egymasutanban posztolok mar egy ideje, de szerintem ebbol is csak a szenvedelyem latszik a tema irant :)

2015. ápr. 17. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
52%

Jó régi kérdés, de sokkot kaptam attól a sok baromságtól amit itt összehordtak, szóval muszáj kijavítani.

Sertésből meg marhalábszárból beefsteak, uramisten... Bélszín esetleg hátszín! Bár hátszínből sem a legjobb, lábszárból esélytelen.

Vásárlás előtt pedig érdemes megkérdezni a hentestől, hogy mikori vágás. Ugyanis előfordulhat, hogy 2-3 napos hús van kitéve a pultba, ami ha hűtve van lehet, hogy pl. wellingtonhoz meg steakhez tökéletes mivel ezeket sütjük, de nyers fogyasztásra már alkalmatlan. Nem azért mert romlott, hanem mert a felszínén található baktériumok totál elszaporodnak ennyi idő alatt. Én mindig külön be is mondom a hentesnek mikor kikérem a bélszínt, ha beefsteakhez lesz.

A non plus ultra az a húsdarálás volt. Egy válaszoló nem volt itt aki feltette volna a kérdést, hogy ezt az ostobaságot ki a franc találta ki?? Finomra kell vágni a húst KÉSSEL. NINCS húsdaráló! Igazi tőről szakadt prolik vagytok, nagyon gáz...

2022. ápr. 13. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:

16! Szerintem visszavehetnél az arcodból.

[link]


Steak tartare is a dish of raw ground (minced) beef[1][2] or horse meat.[3] It is usually served with onions, capers, pepper, Worcestershire sauce, and other seasonings, often presented separately, to be added to taste. It is often served with a raw egg yolk on top. It is similar to the Levantine kibbeh nayyeh, the Turkish çiğ köfte, and the Korean yukhoe.

2022. ápr. 13. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
52%

Ja a Wikipédia azt írja, akkor biztos úgy is van. Nagyon nem, de ha nekem nem hiszel kérdezd meg kb. bármelyik szakácsot/séfet a világon. Elárulom neked azt is, hogy 100 receptből 99 darált marhát ír hozzá, tévesen.


[link]

2022. ápr. 13. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:

A prolizásod miatt írtam! ha csak udvariasan leírod, hogy ezt valójában késsel apróra vágott húsból kell készíteni, egy szavam sincs.

És tk. kivétel nélkül minden olyan ételre le lehetne írni, hogy késsel kell apróra vágni. Nem volt mindig húsdaráló. A legújabb, minden előzmény nélküli receptek kivételével minden régen késsel lett darabolva.

2022. ápr. 13. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem lehet minden ételről leírni, mert pl. egy bolognai raguhoz, vagy egy bármilyen meatballhoz stb... minden további nélkül lehet darálni a húst, semmi jelentősége nincs, itt pont nem erről van szó.

Beefsteak készítés esetén a daráló drámaian roncsolja a hús rostjait (a késsel vágással ellentétben) ami az íz és a textúra rovására megy.

2022. ápr. 13. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!