Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogyan sütitek a csirkét?...

Ti hogyan sütitek a csirkét? Segítség kellene.

Figyelt kérdés

Egész csirkét. Mivel fűszerezitek? Hány fokon, hogyan meddig sütitek?

Az enyém mindig kiszárad, és csak a külseje finom, belül ízetlen.

Ötletek? Ez lenne a vacsi!


2015. ápr. 16. 15:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
71%

Sóba. És pont, legfinomabb csirke szerintem :)

Egyszerűen tepsi aljára csurgatok egy kevés olajat, ráterítek 1 kiló sót (keveset a bőrre is), előmelegített sütőbe először 220 fokon megpíritom a bőrt, majd a maradék időben alacsonyabb 150-180 fokon megsütöm, annyi ideig összesen ahány kiló a pipink.

Bőre igazán ropogós lesz míg a hús egyáltalán nem száraz.

Kedvenc köret hozzá a majonézes újhagymás krumplisaláta.

2015. ápr. 16. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Jól besózom kívül, belül és megszórom majorannával, őrölt borssal, majd a tepsibe zsírt és kis vizet teszek, ebben sütöm alufólia alatt 3/4 órát, majd leveszem az alufóliát megfordítom a csirkét és tovább sütöm, többször kenegetem sós-fűszeres olajjal, míg ropogósra nem sül. Nekem soha nem volt még száraz. Ha belül ízetlen, akkor szerintem kevés rajta a só, és persze lényeges a csirke minősége is, mert csak a sárga, bőre alatt zsíros, háztáji csirke lesz finom, azok a fehér bolti csirkék nem olyan jók.
2015. ápr. 16. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:

Sütöttem már sóban is, dw nem lett olyan jó, volt valami fura mellékíze.


Kettes, én nem szoktam lewtakarni, akkor ott lehet a baj. Háztáji csirkém van, jó vatag húsú, akkor besózom jobban.

2015. ápr. 16. 15:26
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Közben locsogasd is jó sós, fűszerezett olajjal.
2015. ápr. 16. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Csirket kivulrol sozzuk, belulrol fuszerezzuk. A so nagyobb resze amugy is lemosodik rola ahogy a csirke kezdi kiizzadni a sajat levet ... a fuszerek is lemosodnak, ezert a hasureget fuszerezd (fokhagyma, zeller, majoranna) ... majoranna mehet kivulrol is a combok es a szarnyak toveihez.


En az elso oraban lefoliazott tepsibe teszem, rakok melle egy evokanal vizet es magas hofokon sutom. Utana leveszem a foliat, visszaveszek a homersekletbol es siman addig sutom amig szep piros, ropogosra nem sul a bore.

2015. ápr. 16. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat , neki is állok,majd megírom milyen lett:)

Belülről is fűszerezem, letakarom, és locsolgatom sós olajjal!


Egyébként az gond, ha leszedem a bőr

2015. ápr. 16. 15:48
 7/16 A kérdező kommentje:
Egyébként az gond, ha leszedem a bőrét? Nem esszük meg, így nem abba megy a fűszerek íze?
2015. ápr. 16. 15:49
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Sütőzacskóban próbáltad már?
2015. ápr. 16. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne szedd le, akkor kiszárad, legfeljebb nem eszitek meg, de szerintem a sült csirke legfinomabb része a ropogós bőr. :-) Nálunk mindenkinek az a kedvence.

Ne csak sót tegyél az olajba, hanem kis majorannát, őrölt borsot is és ha szeretitek kis Erős Pistát is. Arra azért vigyázz, hogy túl sós se legyen!

2015. ápr. 16. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 A kérdező kommentje:
Rendben! Mennyi sót tegyek bele kb egy deci olajba? Egy kávéskanálnyit?
2015. ápr. 16. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!