Hogyan kell elkészíteni Chilis gombás csirkét? (kínai)
A minap ettem egy kínai gyors kajáldában és ott ettem Chilis gombás csirkét ami nagyon finom volt, kerestem neten de nem találtam receptet hozzá. Ami volt benne az: csirkehús, bambusz, gomba, káposzta, sárgarépa, zöldborsó.
Tudom ez kevés adat de hátha tudna valaki segíteni, köszönöm!
A kínai kajákkal csak az a baj, hogy azt te be tudod lőni milyen alapanyagok vannak benne, de a lényeg az ízesítésen van. És ők ugye speckó ázsiaboltban vásárolt fűszereket használnak. És azt mi így nem tudjuk megmondani, mert nem ismerjük az ő fűszereiket.
Én egyébként szoktam kínait csinálni, kigondolom milyen alapanyagokat akarok bele, és próbálok hozzá kínai fűszereket lőni. De ezt magadnak kell kikísérletezni, hogy melyik jön be.
De egyébként a legegyszerűbb ha fogod amiket felsoroltál, felöntöd egy uncle benssel, és utána magadnak ízesíted még valamilyen általános kínai fűszerkeverékkel és curryvel, meg gyömbérrel. A savanyúságát én facsart citrommal szoktam beállítani, illetve még mézet és szójaszószt teszek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!