Hogy kell elkészíteni a kínai pirított tésztát?
Kifőzöd a spagetti tésztát, de ne teljesen puhára.
Egy bögrében feloldasz húsleveskockát vízben.
Egy wokban, vagy lábasban olajat forrósítasz, fokhagymát és frissen reszelt gyömbért dobsz rá, (ha csípősen szereted, akkor még erőspaprika krémet), mehet rá a tészta, átkevered, átsütöd, közben meglocsolod szójaszósszal és a levesből öntesz rá, amennyit megiszik.
Én még szoktam rá tenni kínai fűszerkeveréket is, mert úgy jobban ízlik, de a kínai étteremben nem szoktak.
Ha zöldségesen szereted, akkor az elején az olajra dobsz vékony csíkokra szeletelt káposztát, hagymát, répát, bambuszt stb.
Én a zöldséges változatát tudom, azt szoktam csinálni :
Hozzávalók:
kevés vaj a pároláshoz
30 dkg mirelit vagy friss zöldség (tetszőleges lehet, gombával a legpikánsabb)
2 nagy fej hagyma
kevés fehérbors,
vegeta,
őrölt kömény,
szerecsendió,
majoranna,
3-4 ek. szójaszósz
50 dkg spagetti tészta
2 tojás
Elkészítés:
1. A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem.
2. A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd belehelyezem a zöldégeket, a fűszerekkel ízesítem, az egészet összepárolom, hogy a zöldégek puhák - és egy kicsit pirultak legyenek.
3. Amikor ez kész, a hideg tésztát ráöntöm a zöldségekre, rárakom a 3-4 ek. szójaszószt, és ezt alaposan összekeverem, még pirítom egy kicsit. Mikor már jónak tűnik, a 2 felvert tojást ráöntöm, azzal is egy kicsit pirítjuk.
Tanácsok:
Gombával vagy répa-borsó-bab-kukorica összetevőkkel a legfinomabb!
Tálalhatjuk különböző szószokkal is, de önmagába is laktató és finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!