Hogyan kell a marhahúst elkészíteni hagymásrostélyosnak vagy pirított gombásan?
Figyelt kérdés
Volt 2 nagy szelet olyan 3/4 cm vastag husom. Bekentem fűszerrel, megsütöttem serpenyőben és jól kidobtam mert akár az elején akár 20 perc sütés után néztem, kőkemény volt és rágós. Már többször volt ilyen, valószínűleg én csinálok valamit rosszul. Amit lehet kapni éttermekben olyan fínom szaftos, vékony húst hogyan kell elkészíteni? 2008. aug. 2. 15:22
1/1 anonim válasza:
Húúú erre nem válaszolt eddig senki?:(
Na szóval a hátszin és bélszin husok pácolást igényelnek. Létezik nedves pác és száraz pác.(én az előbbit ajánlom) Nedves: Egy lábosba étolajat kell önteni, az olajaba tehetünk kevés sót, borsot, hagymát, majd a hússzeleteket mustárral kell bekenni(ha van esetleg húspuhító por otthon az sem árt). A szeleteket ezután a fűszeres pácban kell hagyni legalább 3-4 napig, de minél tovább hagyjuk annál puhább lesz.
száraz: ha egész bélszinünk vagy hátszinünk van, ez a megoldás csak akkor jó. A húst kenjük be sóval borssal, mustárral, majd egy nagy zsírpapírba tekerjük be és hűtőben hagyjuk érlelődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!