Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell jól elkészíteni a...

Hogyan kell jól elkészíteni a pirított zsemlemorzsát?

Figyelt kérdés
Nem sikerül. :( vagy túl kevés vagy túl sok az olaj vagy odaég még tűzről levét után is a cukortól vagy a serpenyőm nem jó...hogyan csináljam?
2010. jan. 2. 09:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

nem tudok arányokat mondani neked, de én úgy szoktam hogy teszek olajat a serpenyőbe (ha saccolnom kellene, olyan 1 dl-t) és annyi zsemlemorzsát teszek hozzá amennyivel nem lesz se mázgás, se túl száraz. Ha már megpirult és levetted a tűzről, egy pici vizet önts rá (0,5-1 dl) és fedd le, had puhuljon a drága egy picit:)

Az biztos hogy a cukrot csak akkor szabad beletenni ha már kihűlt egy picit, mert egyébként a cukor karamellizálódik és megkeményedik.

2010. jan. 2. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Két és fél bögre zsemlemorzsa, fél vagy harmadbögre étolaj. Ha már langyos, kevergetni kell. 5 perc alatt kész. Hűl és csak, ha nem forró, akkor mehet bele fél-egy bögre cukor.
2010. jan. 2. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
én ugy csinálom hogy kb 1-2 evőkanál olajban 2 vagy 3 dl morzsát teszel és pirítom!
2010. jan. 2. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!