Hogyan kell jól elkészíteni a pirított zsemlemorzsát?
Figyelt kérdés
Nem sikerül. :( vagy túl kevés vagy túl sok az olaj vagy odaég még tűzről levét után is a cukortól vagy a serpenyőm nem jó...hogyan csináljam?2010. jan. 2. 09:18
1/3 anonim válasza:
nem tudok arányokat mondani neked, de én úgy szoktam hogy teszek olajat a serpenyőbe (ha saccolnom kellene, olyan 1 dl-t) és annyi zsemlemorzsát teszek hozzá amennyivel nem lesz se mázgás, se túl száraz. Ha már megpirult és levetted a tűzről, egy pici vizet önts rá (0,5-1 dl) és fedd le, had puhuljon a drága egy picit:)
Az biztos hogy a cukrot csak akkor szabad beletenni ha már kihűlt egy picit, mert egyébként a cukor karamellizálódik és megkeményedik.
2/3 anonim válasza:
Két és fél bögre zsemlemorzsa, fél vagy harmadbögre étolaj. Ha már langyos, kevergetni kell. 5 perc alatt kész. Hűl és csak, ha nem forró, akkor mehet bele fél-egy bögre cukor.
3/3 anonim válasza:
én ugy csinálom hogy kb 1-2 evőkanál olajban 2 vagy 3 dl morzsát teszel és pirítom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!