Mi annak a levesnek a neve amibe piritott kenyér kockát tesznek? És hogy kell elkészíteni?
Szerintem rántott level lehet: elöször kevés (2 ek) zsiradékon megpiritasz 2 tk lisztet, beleteszel 1 tk köménymagot és kevergetve addig sütöd, amig a kömény el kezd kipattogni és s liszt barnás lesz. Akkor beleteszel 1 tk pirospaprikát és felöntöd 5 dl vizzel. (Vigyázz, mert erösen gözöl, nehogy megégessen). Utánna kis lángon kevergetve kb. 15 - 20 percig forralod, közben kicsit megsózod, ahogy neked izlik.
Fogyasztáskor tedd csak bele a kenyérkockákat.
CSinálhatod ugy is, hogy a kész levesbe 1 elkevert nyers tojást eresztesz és kevergeted, amig megfö - olyan "rongyos" lesz benne.
Rántott leves (valaki köménymagos levesnek mondja)
Francia hagymaleves
Sajtkrémleves
Zellerkrémleves
Tojásos leves
?
Sok levesbe lehet tenni pirított kenyérkockát,de szerintem te a köménymagos levesre gondolsz,emlékszem a suliban a menzán sokszor volt én a ami napig szeretem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!