Egy egész csirkét hogy lehet a leggazdaságosabban felhasználni?
Combokat rántani.
A szárnyat ,mell csontott ,farhátat levesbe .
A melle húsát rántani, sütni
Attól függ, hogy hány embernek kell hogy főzz belőle.
A csontos részekből nem csak levest, hanem finom pörköltöt is főzhetsz. A combot lesütheted hozzá valami köret. A mellből csinálhatsz tejszines mártással egy ragut, ahhoz mehet tészta.
Pl. hagymát összevágod, megdinszteled rádobod az összevágott csirkemellet, sózod, borsozod és pici vizzel megdinszteled. Ha kész tejszinnel (vagy tejföllel) felöntöd, összeforralod és kész is. Ehhez főtt tészta, de rizs is jó.
Leves a farhátból, nyakból, kisebb combból stb.
Nagyobb comb, szárnyakból, belsőségekből pörkölt főzelékkel vagy nokedlivel.
Csirkemellből csirkemellcsíkok szalonnával, hagymával serpenyőbe hozzá rizs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!