Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy egész csirkét hogy lehet...

Egy egész csirkét hogy lehet a leggazdaságosabban felhasználni?

Figyelt kérdés
2014. okt. 30. 16:26
 1/7 A kérdező kommentje:
arra gondolok,hogy legalább 2 féle étel kijöjjön belőle,legalább 2 napra
2014. okt. 30. 16:26
 2/7 A kérdező kommentje:
olyan jutott eszembe, hogy húsos részeket leszedni(mell,comb) ebből rizses hús, a csontból,többiből leves
2014. okt. 30. 16:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Combokat rántani.

A szárnyat ,mell csontott ,farhátat levesbe .

A melle húsát rántani, sütni

2014. okt. 30. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy hány embernek kell hogy főzz belőle.

A csontos részekből nem csak levest, hanem finom pörköltöt is főzhetsz. A combot lesütheted hozzá valami köret. A mellből csinálhatsz tejszines mártással egy ragut, ahhoz mehet tészta.

Pl. hagymát összevágod, megdinszteled rádobod az összevágott csirkemellet, sózod, borsozod és pici vizzel megdinszteled. Ha kész tejszinnel (vagy tejföllel) felöntöd, összeforralod és kész is. Ehhez főtt tészta, de rizs is jó.

2014. okt. 30. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Leves a farhátból, nyakból, kisebb combból stb.

Nagyobb comb, szárnyakból, belsőségekből pörkölt főzelékkel vagy nokedlivel.

Csirkemellből csirkemellcsíkok szalonnával, hagymával serpenyőbe hozzá rizs.

2014. okt. 30. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 Cicasi ***** válasza:
Ha nagyon "beosztósan" akarnám felhasználni (2-3 főre), akkor a farhát részből az alsó combokkal készítenék egy pörköltet (vagy gombás-ragus szószt) tésztával vagy nokedlivel. A szárnyakat 3 felé vágva, feltételezve némi belsőséget is (zúza, tüdő, szív, máj) és a nyakat, illetve a mellcsontot is felhasználva készítenék levest (húsleves, borsóleves, tárkonyos raguleves). A felső combokat töltve készíteném el, hogy kiadósabb legyen (3 fő esetén ide tenném a májat), kicsontozva és 4-felé vágva. A mellet kicsontoznám (csontok a levesben), csíkokra vagy kokckákra vágva használnám fel, úgy a legkiadósabb - lehet pl. fűszeres sült (brassói, gyros), velesült burgonya kockákkal, rizses hús, "hamis" székelykáposzta, szaftos ragu. Esetleg lehet őket vékony szeletre is vágni (6 szeletke kijön) és megpakolni (ananásszal-sajttal, paradicsommal-mozzarellával stb.) vagy göngyölni (szalonna, gomba, paradicsom-sajt stb. ami van). Remélem segítettem, jó étvágyat!
2014. okt. 30. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm,mind nagyon hasznos volt :)
2014. okt. 30. 21:22

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!