Mit főzzek egész hétvégére magamnak?
Fözz egy húslevest (NEM csirkemellböl, hanem marhahúsból meg tyúkból) sok zöldséggel.
Egy részét megeheted levesként, a húsol tudsz vadast készíteni, eheted a húst valamilyen mártással (torma, paradicsom, meggy, stb), de a húst hagymás-gombás-tejfölös mártásban átfözve tésztával is finom.
A fött zöldségekböl lehet krokettet készíteni, palacsintába tölteni és utána kirántani.
Én is fasírtot készítettem, és hozzá dán tejszínes krumplit:
2 kg krumplit meghámozol, felkarikázod, belerakod tepsibe. 3 szál újhagymát apróra vágsz, hozzáadod a krumplihoz. 3-4 koktélparadicsomot felszeletelsz, hozzáadod a krumplihoz, és ezt az egészet jól összekevered, megsózod és megborsozod, és leöntöd 1 liter tejszínnel. Sütőben 200 fokon megsül. Amikor már a krumpli puha, reszelt sajtot szórsz a tetejére.
Így néz ki:
tegnap rizskoch volt (bár orsótésztával, mert az volt itthon)
ma finomfőzelék sült virsli
holnap lángos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!