Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell sima tejberizst...

Hogy kell sima tejberizst csinálni?

Figyelt kérdés
2010. febr. 20. 11:30
 1/4 anonim ***** válasza:

En nem vizben,hanem tejben fozom meg a rizst(van aki vizben és utàna beleteszi a tejbe igy nem szeretem)

Eg liter tejet felforralsz egy pici soval,és cukorral és kb.kevesebb,mint 2 dl-es pohàrban mérsz ki rizst,persze megmosod és beleteszed a tejbe.Azért vigyàzzàl,hogy ne,hogy kifusson fozés kozben,mindig meg kell kavarni.Utàna izesitheted vaniliàval és mazsolàval ha szereted.Aztàn tànyérra teszed és johet a fahéj,vagy kako.(kb.lassu tuzon kell neki fél ora)

2010. febr. 20. 11:37
 2/4 A kérdező kommentje:

miután felforrt a tej utána tegyem bele a rizst?

nem kevés a rizs? 4 személyre szeretném csinálni, 1 kg rizs van otthon

2010. febr. 20. 11:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Én így csinálom:

4 dl víz, 30dkg rizs, 1 liter tej, 10 dkg cukor, 4 dkg vaj, 1-2 csomag vaníiliás cukor ízlés szerint, pici só.

a rizst felteszem főni a vízben. Amikor magába szívta a vizet, akkor felöntöm a tejjel, csipet sót bele, cukrot, ennek egy része lehet vaníliás cukor is. Bele a vajat. Ha felforr, még pár percig forralom, aztán lezárom, fedő alatt, hagyom, hogy saját gőzében puhuljon meg. Néha villával megkeverem.

Ha ezután túl száraznak tűnik, ízlés szerint lehet még tejet önteni hozzá, én ugyan nem szoktam.

2010. febr. 20. 12:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyébként ez a fenti 4 személynek elég.
2010. febr. 20. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!