Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell tejberizst csináln...

Hogyan kell tejberizst csinálni? (több lent)

Figyelt kérdés

Még csak most leszek 10 éves,és van hogy anya meg apa későn érnek haza,és akkor 8-ig vagy fél 9-ig egyedül szoktam lenni(4-től.mert ugye a suli.),és nagyon szeretem a tejbedarát,csak nem egészen tudom hogy hogyan kell.

Köszi a válaszokat.!!:D

2010. aug. 21. 18:58
 1/3 anonim válasza:

Először is jobb, ha azt tisztázod magadban, hogy tejberizset vagy tejbedarát szeretnél készíteni:)

A tejbedara:

Hozzávalók 2 tányérhoz: 1/2 liter tej, 2 evőkanál cukor, 4 evőkanál búzadara.

Elkészítése: A cukrot és a darát összekeverjük. A tejet feltesszük forrni. Hozzáadjuk a darát és a tejet folyamatos keverés mellett melegítjük, amíg a gríz nem sűrüsödik. Ezután tányérokba töltjük, majd tálaljuk.

Tetejére kakaóport vagy fahéjas cukrot hintsünk.

Remélem tudtam segíteni:)

Jó étvágyat!

2010. aug. 21. 19:13
 2/3 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű!A rizst kiválogatod(hogy ne legyenek benne mindenféle szürke magok és egyéb matyik).Megmosod,és egy lábaskában öntesz rá annyi vizet,amennyi jól ellepi.Teszel hozzá csipetnyi sót,cukrot és felteszed főni.Mikor a rizsről elfőtt a víz,akkor felöntöd szintén annyi tejjel,amennyi ellepi,tehetsz bele vaníllincukrot is.Kevergeted,míg jól össze nem fő és kész is van,időnként megkóstolhatod,elég puha-e a rizs,addig főzd,mig nem találod elég puhának,ha közben sok elfő a tejből,önts hozzá még egy kicsit.Ha megfőtt,tányérra teszed és megszórod kakaóporral,fahéjjal vagy leöntheted egy-két kanál szörppel is.
2010. aug. 21. 19:18
 3/3 A kérdező kommentje:
ja.tejbedarát,csak mindig összekeverem.Am. nagyon köszönöm mindenkinek!!
2010. aug. 21. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!