Csináltam ma tejberizst, de egyszerűen nem puhult meg a rizs. Mit tudok vele csinálni?
"fedő alatt hagyom, hogy a rizs beszivja a tejet."
Nem beszívnia kell a tejet hanem megfőni!
Főzd tovább szorgalmasan! :)
Én úgy szoktam csinálni, hogy annyi tejet adok a rizs alá, amennyit 6-7 perc főzés után felvesz, és utána folyton adok még alá egész addig, amíg meg nem puhul. Így bármeddig lehet főzni, mert nem ég oda.
Ha túl sok tejet raksz az elején, akkor lehet, hogy a végén tocsogni fog, a rizsnél nem könnyű kiszámítani, hogy mennyi folyadék kell neki.
Aztán amikor lekapcsolom a gázt, még akkor is teszek alá egy kis tejet, és úgy fedem le egy negyed órára.
Ja, és egy jótanács: ha rizst főzöl, soha ne fakanállal kevergesd, mert az masszát fog csinálni belőle, és ragadós lesz. Villával, és akkor jó állaga lesz;)
Tejben főzve az életben nem puhul meg a rizs!!!
Tapasztaltam.:S 3/4 óra főzés után is kemény volt!:D Vízben kell majdnem teljesen megfőzni, és utána önteni hozzá a tejet, vagy tej és víz keverékében kell feltenni.
tegnap 20:54
Akkor Én ügyes vagyok, mert mindig igy csinálom és, rendesen megpuhul:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!