Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csináltam ma tejberizst, de...

Csináltam ma tejberizst, de egyszerűen nem puhult meg a rizs. Mit tudok vele csinálni?

Figyelt kérdés
2011. febr. 2. 20:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Vízzel,vagy tejjel higítva továbbfőzni.
2011. febr. 2. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Addig kell főzni kevergetve míg puha nem lesz! Ha még kemény önteni kell még hozzá tejet vagy vízet és főzni.
2011. febr. 2. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálom, hogy mikor már megduzzadtak a rizs szemek a tejben,és félig-meddig megfőtt, akkor elzárom alatta a gázt, és fedő alatt hagyom, hogy a rizs beszivja a tejet.
2011. febr. 2. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
25%

"fedő alatt hagyom, hogy a rizs beszivja a tejet."


Nem beszívnia kell a tejet hanem megfőni!

2011. febr. 2. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
69%

Főzd tovább szorgalmasan! :)

Én úgy szoktam csinálni, hogy annyi tejet adok a rizs alá, amennyit 6-7 perc főzés után felvesz, és utána folyton adok még alá egész addig, amíg meg nem puhul. Így bármeddig lehet főzni, mert nem ég oda.

Ha túl sok tejet raksz az elején, akkor lehet, hogy a végén tocsogni fog, a rizsnél nem könnyű kiszámítani, hogy mennyi folyadék kell neki.

Aztán amikor lekapcsolom a gázt, még akkor is teszek alá egy kis tejet, és úgy fedem le egy negyed órára.


Ja, és egy jótanács: ha rizst főzöl, soha ne fakanállal kevergesd, mert az masszát fog csinálni belőle, és ragadós lesz. Villával, és akkor jó állaga lesz;)

2011. febr. 2. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Tejben főzve az életben nem puhul meg a rizs!!!

Tapasztaltam.:S 3/4 óra főzés után is kemény volt!:D Vízben kell majdnem teljesen megfőzni, és utána önteni hozzá a tejet, vagy tej és víz keverékében kell feltenni.

2011. febr. 3. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

tegnap 20:54

Akkor Én ügyes vagyok, mert mindig igy csinálom és, rendesen megpuhul:))

2011. febr. 3. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
1 egység rizshez 3 egység folyadék kell. tehát pl 1 bögre rizshez 3 bögre tej. a rizst lepiritom mig teljesen kifehéredik, és hozzáöntöm a tejet. ha nem fö meg kicsi tejet vagy vizet tehetünk hozzá.
2011. febr. 4. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
3. nak igaza van, én a rizottót csinálom mindig így, hogy ne főjön túl, ne legyen ragacsos és a nem teljesen főtt rizs mindig megpuhul fedő alatt. Miután elzártam a gázt, már nem emelem fel a fedőt és így hagyom állni néhány percig.
2011. febr. 15. 00:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!