Hogyan kell kolbaszt sutni?
A kerdesem az lenne hogy hogyan kell a ,,nyers'' kolbaszt megsutni ugy hogy ne legyen tul zsiros? Igazabol tudok fozni de mindenre magamtol jottem ra :) senki sem tanitott... Mert en eddig ugy csinaltam hogy annyi olajat ontottem egy serpenyobe hogy a feleig erjen...de annyira fröcsög hogy az egesz konyha uszik tole...es a baratom (akinek mellesleg fogalma sincs a fozesrol :) )azt mondta hogy eleg egy csepp olaj is... de ha ez igy van akkor hogy sul meg az a resze amit nem er az olaj??
Surgos lenne ha valaki tud segitsen legyszi :)
Bocsi az ekezetek miatt :)
Nem kell, hogy olajban ússzon az egész! Én nagyon minimálisan teszek alá egy kis zsírt, de az olaj is jó. Azért kell alá, hogy addig ne égjen oda, míg nem kezd olvadni a saját zsírja. Sütőben, lefedett serpenyőben, fedetlen serpenyőben is lehet sütni. Sütőben lesz legjobban átsülve, fedetlen serpenyőben lesz a legszárazabb! Lassan kell sütni!
A tapasztalat teszi a mestert!
szia!
De, kell alá olaj/zsír, és egy fél deci víz! Ez nagyon fontos. És fedő alatt süsd! Ha fordítod, előtte vedd le a lángról, és ha abbahagyta a fröcsögést, akkor emeld fel a fedőt. Így nem köp be mindent. Én így sütöttem 3 napja is, és tökéletes lett. ha kisült, kiveszed, lecsepegteted, és nem lesz zsíros.
Nem tudom milyen kolbászra gondolsz. Én a hentestől mindig "sütnivaló kolbászt" kérek, a hurkák mellett szokott lenni. Hegyes késsel megszurkálom 8-10 helyen picit, majd azzal, amivel a pogácsák tetejét szoktam tojással kenni megkenem olajjal. Szóval alig van rajta. Aztán fogom és beteszem a sütőbe. 40-45 perc alatt kész, de közben a már a lyukakon kifolyó zsírral locsolgatom. És mi nagyon szeretjük így. :)
Ha nem ilyen kolbászra gondoltál bocsi. :(
Kolbász alá csak zsírt tegyél. A zsír és az olaj keveréke nem jó semmire. A kolbászzsír kenyéren finom.
Kicsi zsír kell a tepsibe, egy kevés víz alá. A kolbászt megszurkálod, és sütés közben a felesleg kifolyik belőle. De ha nem házi kolbász, akkor abban alig van zsír, és kisütve nagyon száraz lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!