Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell kolbaszt sutni?

Hogyan kell kolbaszt sutni?

Figyelt kérdés

A kerdesem az lenne hogy hogyan kell a ,,nyers'' kolbaszt megsutni ugy hogy ne legyen tul zsiros? Igazabol tudok fozni de mindenre magamtol jottem ra :) senki sem tanitott... Mert en eddig ugy csinaltam hogy annyi olajat ontottem egy serpenyobe hogy a feleig erjen...de annyira fröcsög hogy az egesz konyha uszik tole...es a baratom (akinek mellesleg fogalma sincs a fozesrol :) )azt mondta hogy eleg egy csepp olaj is... de ha ez igy van akkor hogy sul meg az a resze amit nem er az olaj??


Surgos lenne ha valaki tud segitsen legyszi :)

Bocsi az ekezetek miatt :)



2015. ápr. 9. 18:46
 1/10 anonim ***** válasza:
87%

Nem kell, hogy olajban ússzon az egész! Én nagyon minimálisan teszek alá egy kis zsírt, de az olaj is jó. Azért kell alá, hogy addig ne égjen oda, míg nem kezd olvadni a saját zsírja. Sütőben, lefedett serpenyőben, fedetlen serpenyőben is lehet sütni. Sütőben lesz legjobban átsülve, fedetlen serpenyőben lesz a legszárazabb! Lassan kell sütni!

A tapasztalat teszi a mestert!

2015. ápr. 9. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
75%

szia!


De, kell alá olaj/zsír, és egy fél deci víz! Ez nagyon fontos. És fedő alatt süsd! Ha fordítod, előtte vedd le a lángról, és ha abbahagyta a fröcsögést, akkor emeld fel a fedőt. Így nem köp be mindent. Én így sütöttem 3 napja is, és tökéletes lett. ha kisült, kiveszed, lecsepegteted, és nem lesz zsíros.

2015. ápr. 9. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell alá olaj. A "szabályos" kolbász 30% százaléka zsír, ami kisül belőle, és abban sül tovább. Tehát annyit kell tenned, hogy sütés előtt megszurkálod villával mindkét felén. Aztán a fizika már elvégzi a többit.
2015. ápr. 9. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
70%
A víz felesleges , ettől fröcsög és hátráltatja sülését . Sütőben drágább és hosszasabb , tele fröcsögi az égésteret is .
2015. ápr. 9. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a valszokat :) ez nem tudom hogy mennyire zsiros kolbasz igazabol ,,atlatszo" borben van :) de megprobalom
2015. ápr. 9. 19:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom milyen kolbászra gondolsz. Én a hentestől mindig "sütnivaló kolbászt" kérek, a hurkák mellett szokott lenni. Hegyes késsel megszurkálom 8-10 helyen picit, majd azzal, amivel a pogácsák tetejét szoktam tojással kenni megkenem olajjal. Szóval alig van rajta. Aztán fogom és beteszem a sütőbe. 40-45 perc alatt kész, de közben a már a lyukakon kifolyó zsírral locsolgatom. És mi nagyon szeretjük így. :)


Ha nem ilyen kolbászra gondoltál bocsi. :(

2015. ápr. 9. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
67%
Én öntök a serpenyőbe kicsi vizet,mindkét oldalát megrotyogtatom aztán ha lefő róla a víz öntök alá olajat és megsütöm, így nem szárad ki
2015. ápr. 9. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
62%
en mindig megszoktam fozni sutes elott egy kicsit, kb felig. igy kifo belole egy kis zsir es mar eleve nem nyers. aztan teszem olajba, ahova kicsit beirdalva teszem, ugy , hogy a serpenyoben csak felig eri el a kolbaszt az olaj.
2015. ápr. 9. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Kolbász alá csak zsírt tegyél. A zsír és az olaj keveréke nem jó semmire. A kolbászzsír kenyéren finom.

Kicsi zsír kell a tepsibe, egy kevés víz alá. A kolbászt megszurkálod, és sütés közben a felesleg kifolyik belőle. De ha nem házi kolbász, akkor abban alig van zsír, és kisütve nagyon száraz lesz.

2015. ápr. 9. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 mtke ***** válasza:
100%
Én Sütőben szoktam kicsi zsír kicsi víz 20 perc fólia alatt 180 fok utána pirosra sütöm
2015. ápr. 9. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!