A hurkat es a kolbaszt mivel kell sutni? Olajjal, vagy inkabb zsirral? Es mennyi ido kell neki?
Én simán csak tepsibe rakom, nem szokott leragadni, és ereszt annyi zsírt maga alá, amennyi kell.
Kb. fél órát sütöm magas hőfokon, megnézem, és ha már jól megpirult, akkor lekapcsolom, ha nem, akkor azért sűrűn felénézek, mert ilyenkor már hamar megég.
Anyám le szokta takarni alufóliával, és úgy süti 20 percet, aztán leveszi, és úgy süti grillező fokozaton még 5-10 percet.
A csak kolbász alá egy pici vörösbort szoktam önteni, remek ízt ad neki, és elpárolog belőle az alkohol, mire kész.
az alufólia az nem átlátszó, fényes, fémes fólia formázható valamilyen szinten :D
a folpack az az átlátszó nejlonfólia
Az alufólia használata egyes sütőknél indokolt lehet.
Én higeg sütőbe rakm, előtte fogvájóval megszurkálom, de csak a hurkát. Ha egy kis hideg disznózsírral bekened, nem ront az ügyön, de ha jó zsíros házihurka ez sem fontos.
Közepes lángon kezdem sütni, ha kezd "fortyogni" növelem a tüzet. A lényeg, hogy a sütőből kivéve 5-6 percig pihentetni kell, ezalatt a kisült zsírt visszaszívja, és elválik a tepsi aljától. Általában a kolbász előbb kiveszem, vagy később teszem hozzá, mert ha túlsül, olyan mint a fűrészpor.
Jó étvágyat hozzá.
én mindig vékonyan zsírozott tepsibe teszem és egy kis hideg zsírral megkenem a tetejüket.közepesen meleg sütőben sütöm, ne hirtelen kezdjen sülni.közben megszúrkálom nagyon vékony hústűvel, ilyenkor jön belőle rendesen a zsír.
mire megsül , már nem ontja a zsírját, szép ropogós a bőre.
ha kész kiemelem óvatosan a zsírból, hogy ne szívja vissza.
a hurka/kolbász zsírt kislábasba öntöm, a férjem imádja
zsíroskenyérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!