Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A hurkat es a kolbaszt mivel...

A hurkat es a kolbaszt mivel kell sutni? Olajjal, vagy inkabb zsirral? Es mennyi ido kell neki?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 16. 14:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én simán csak tepsibe rakom, nem szokott leragadni, és ereszt annyi zsírt maga alá, amennyi kell.

Kb. fél órát sütöm magas hőfokon, megnézem, és ha már jól megpirult, akkor lekapcsolom, ha nem, akkor azért sűrűn felénézek, mert ilyenkor már hamar megég.


Anyám le szokta takarni alufóliával, és úgy süti 20 percet, aztán leveszi, és úgy süti grillező fokozaton még 5-10 percet.


A csak kolbász alá egy pici vörösbort szoktam önteni, remek ízt ad neki, és elpárolog belőle az alkohol, mire kész.

2011. ápr. 16. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi egyiket sem teszünk alá, van benne elegendö saját zsír. közepes lángos,tepsiben,kb.fél óra. de látszik a szinén
2011. ápr. 16. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
81%
Egy kevés zsír a tepsibe,alufóliával letakarva be a sütőbe és nagyon finom lesz :-)
2011. ápr. 16. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne tegyél alá semmit, enged majd szépen zsírt. Fincsi kolbászzsír nyami!!
2011. ápr. 16. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem teszek alá semmi zsiradékot,mert kisül belőle.Megszurkálom pár helyen,és alufólia alatt kezdem sütni,majd leveszem róla fóliát,és pirosra sütöm.Mi szeretjük,ha jobban meg van sütve.
2011. ápr. 16. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat. Csak meg egy kerdes? A z alufolia az ami atlatszik ...nem az a masik ....Ugye?
2011. ápr. 16. 15:35
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

az alufólia az nem átlátszó, fényes, fémes fólia formázható valamilyen szinten :D


a folpack az az átlátszó nejlonfólia


[link]

2011. ápr. 16. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Nagyon kedves vagy. . . koszonom!
2011. ápr. 16. 16:02
 9/11 doboszoli ***** válasza:
76%

Az alufólia használata egyes sütőknél indokolt lehet.

Én higeg sütőbe rakm, előtte fogvájóval megszurkálom, de csak a hurkát. Ha egy kis hideg disznózsírral bekened, nem ront az ügyön, de ha jó zsíros házihurka ez sem fontos.

Közepes lángon kezdem sütni, ha kezd "fortyogni" növelem a tüzet. A lényeg, hogy a sütőből kivéve 5-6 percig pihentetni kell, ezalatt a kisült zsírt visszaszívja, és elválik a tepsi aljától. Általában a kolbász előbb kiveszem, vagy később teszem hozzá, mert ha túlsül, olyan mint a fűrészpor.

Jó étvágyat hozzá.

2011. ápr. 16. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
63%

én mindig vékonyan zsírozott tepsibe teszem és egy kis hideg zsírral megkenem a tetejüket.közepesen meleg sütőben sütöm, ne hirtelen kezdjen sülni.közben megszúrkálom nagyon vékony hústűvel, ilyenkor jön belőle rendesen a zsír.

mire megsül , már nem ontja a zsírját, szép ropogós a bőre.

ha kész kiemelem óvatosan a zsírból, hogy ne szívja vissza.

a hurka/kolbász zsírt kislábasba öntöm, a férjem imádja

zsíroskenyérnek.

2011. ápr. 16. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!