Benyomtam egy pár falat főző kolbászt egy zsömlével, tudtommal nyershús, míg meg nem főzik, lesz valami különösebb bajom tőle?
Egyik éjszaka megéheztem és a nagy sötétbe nem láttam pontosan miből vágtam, csak fogtam vágtam ettem :D
Másnap figyeltem fel rá hogy föző kolbász volt, és eléggé nyers illata volt.
Megfő a gyomrodban :):)
Szerintem nem lesz semmi bajod se,legközelebb tegyél rá mustárt is :D:D:D
Kedves utolsó, a szalonna, füstöltkolbász, sonka valóban nem főttek, de mind más módon vannak tartósítva.
Sózással, füstöléssel, szárítással.
Emiatt ezekben a mikroorganizmusok nem nagyon tudnak elszaparodni.
Ezzel szemben a főzőkolbász teljesen nyers, 1 napnál tovább nem is tárolható (míg egy füstöltszalonna hónapokig).
A tatárbifsztek szintén teljesen nyers, igen sokan meg is betegednek tőle, ha nem teljesen friss.
Kedves kérdező, szóval igen lehet tőle bajod, nem is enyhe, mivel a kolbászokba általában a lehulló darabokat is beleteszik, nálunk a boltban gyakran a földre leesett, megtaposott húscafatokat is beledarálták lelkiismeretfurdalás nélkül.
Az ilyen kolbász pedig a kolbászmérgezés, más néven botulizmus melegágya.
Nyilván ha az ember megfőzi a kolbász, a mikroorganizmusok nagyrészét elpusztítja, te viszont nyersen megetted.
Szóval ilyenkor nem kettőspontdézni kell, meg röhögni, hogy depoén, hanem jobban odafigyelni mit eszel meg, ugyanis nem biztos, hogy mindig szerencséd lesz (már ha most az volt).
Hát öcsém! Hogy veled micsoda dolgok történnek?
Készülj fel a legrosszabbra! Ezek után nem lesz kegyelem! Az állat, melynek húsából fogyasztottál bosszút áll rajtad. Nincs menekvés. Legközelebb csak hatóságilag garantált, lehetőleg magyar friss húst fogyassz!
A fözökolbász nem nyers hús. ha arra gondolsz ami olyan mint a virsli csak vastagabb, az nem nyers hús.
szinte teljesen úgy készül mint a parízer. fött húsok, börök, zsír. mind a virsli, parízer fözökolbászok nyesedék hús de leginkább börökböl van. ezeket össze fözik külömbözö módon be füszerezik és betöltik. ennyi.
nem kötelezö megfözni, de jobb mert a nagy zsíradarabokat nehezen emészti a gyomrod fözés nélkül.
Úgy tudom, a kolbász alapanyagait már eleve megfőzik még a kolbász töltése előtt.
De ha nem, akkor se izgulj, nem lesz tőle bajod!
7:59-es hozzászóló vagyok.
Azért ezt a sok badarságot ne hidd el amit itt össze hordanak.
Ezek a terméke igaz hogy nyesedékhúból, zsírból és börböl vannak, de ezeket több tonna mennyiségben készítik, és a higénia és minden ugyan olyan mint egy normál más húskészítmény.
Kérdezném itt ez elöttem szólókat, hogy senki spoha nem evett még kocsonnyát, vagy körömpörköltet, vagy más ilyen börböl készült ételet? mit gondoltok a téliszalámiban ezek a dolgok nincsenek? megeszitek a strandon a hotdog-t?
én imádom a parízert, és a virslit is. a fözökolbászt már annyira nem mert nagy zsírdarabok vannak benne, de egy egy fözelékhez finom az is.
szóval semmi bajod nem lesz, de ha még totál nyers hús is lenne, ha nem romlott semmi bajod nem lesz töle.
pl az egyik legdrágábbétel a Tatárbifsztek ami totál nyers húsból készül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!