A ló melyik részéből lehet kolbászt csinálni? Melyik fajtát érdemes venni ilyen célra?
Igazi magyar (éhes) emberek a háború után úgy ették a lóhúst, mint te a meggyespitét. Lévén, csak az volt kapható.
Bármelyik színhús részből (comb, lapocka, gerinc, nyak) készíthetsz nagyon jó kolbászt, csak 30% körüli kemény szalonnát kell hozzádarálni.
Bármilyen állat alkalmas rá, kivéve az aszott, csontsovány lovat.
Semmivel nem magyarellenesebb, mint megenni a húsvéti nyuszit.
Sporttársat nem eszünk.
Amúgy nem tudom hogy gondoltad ezt... veszel 200 ezerért egy lovat és hátul az udvarban levágod vagy hogy????
Lovat, marhát csak böllér vághat. Na meg vágóhídon...
Ne akard... Inkább vegyél kész kolbászt, de számomra, mint lovasnak elég brutális már az a tudat is, hogy valaki a saját lovát eszi meg. Persze én is kóstoltam már lókolbászt, de inkább messzire kerülöm, főleg a gondolat miatt, hogy az "alapanyagot" valaki nagyon szerethette és társa volt. Te se tudnád megenni a kutyádat vagy a macskádat. A disznóval, marhával más a felállás, mert azt a húsáért tenyésztik, a lovat pedig sport és hobby társnak.
De mi nem vagyunk tipikusan lóevő ország, hanem elvileg lovas nemzet! Sosem ennék lovat, mint ahogy kutyát vagy tengerimalacot sem.
És persze..a katonák nyílván rá voltak kényszerülve. Miylen lovas katona az aki jókedvel megeszi a lovát ? Gondolom nem sátorozott mellettük a hentes.
Másrészt meg szerintem nem éri meg. Egy oylan ló, amelyik nem gebe minimum 200.000. [link]
Vagy ha a háborús dolgot félreértettem:
Te is csirkehúst ennél, ha csak azt lehetne venni. Ez nem érv. Lévén a a mai széles választéknak. Nem vagyunk rászorulva a lóhúsra.
A legtöbb vágó ló az olaszokhoz megy, itthon nem sok helyen vágnak lovat. De nincs is nagy igény rá, mivel a mai lovaskultúrában a ló inkább társ, mint élelemforrás. Nem kérdőjelezem meg, hogy régen ínséges időkben nem ették meg a lovat, de akkor az kellett, hogy ne haljanak éhen és nem hiszem, hogy bárki is szívesen ette meg hűséges hátasát vagy kocsis lovát.
Ha meg szeretnéd kóstolnia kolbászt vagy a virslit, akkor vegyél kész terméket.
Nyilván én sem tölteném be kolbásznak a kiöregedett lovamat, ami társam volt 15-20 évig.
De amellett kitartok, hogy a lókolbász helyesen készítve, isteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!