Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogyan szoktátok a káposztá...

Ti hogyan szoktátok a káposztáspaszuj levest csinálni?

Figyelt kérdés
receptet tudna valaki írni ami jo izletes? es nem bonyolult!.gondolom habaras kell bele? tejföl vagy tejföl nélkül? köszi a válaszokat
2015. ápr. 9. 07:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
48%
Még nem is hallottam ilyen levesről. De elképzelni sem tudom a káposztát és a babot együtt.
2015. ápr. 9. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:
Pedig Szabolcsban elég gyakori étel
2015. ápr. 9. 07:41
 3/17 anonim ***** válasza:
én sem ismerem. :(
2015. ápr. 9. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
2015. ápr. 9. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy kedves ismerötöl kaptam ezt a receptet, nagyon finom. Elöször nekem is fenntartásaim voltak a bab-káposzta párosítással szemben, de kiderült, hogy ok nélkül.

Itt a recept:


Csülkös-babos káposzta - Erikától


Szóval veszek egy kisebb füstölt csülköt, amit megfőzök, babérleveles fokhagyás egészborsos vízben. Ha puha akkor kisebb darabokra vágom, mint a pörkölthúst.

Fél kiló tarkababot beáztatok este. Másnap 2 közepes fej hagmát megdinsztelek, ahogy én szoktam pépesre, teszek bele pirospaprikát, és beleöntöm a beáztatott babot. Kis őröltköménnyel ízesítem, és mint a pörköltet majdnem készre főzöm. Ha úgy érzem, hogy már majdnem puha, akkor teszem rá a jóízű kissé összevagdalt kb 75-80 deka savanyúkáposztát. Jól átkeverem, a levét is nagyjából beállítom és elkezdem főzni. Nem sok kell neki, ha puhul a káposzta is, akkor bemegy a felkockázott csülök.

Sűrű szaftosnak kell lennie, kb, mint a székelykáposztának, de a sok belevaló meg is adja a sűrűséget. A sóval kell óvatosnak lenni, mert a csülök és a káposzta is sós eleve, egy pici cukorral lehet bársonyosítani az ízeken. én nem szoktam bele tejfölt keverni, mert a férjem nem szereti, így mindenki maga tejfölözi asztalnál.

Egy volt kolleganőmtől kaptam a receptet, ők Somogy megyéből származnak és egy másik verzióban is elkészítik.

A különbség az, hogy a káposztát zsiradékon megdinszteli

puhára, akácsak a disznótoros savanyú káposztát.

Egy tepsit kiken zsírral, ebbe megy egy réteg párolt savanyúkáposzta, rá a sűrű babpörkölt, erre a csülökdarabok, majd befedi a káposzta másik felével. Erre tesz még egy sor karikára szelt házikolbászt, majd egy jó fél liternyi tejföllel lelocsolja a rakományt.

alaposan átsüti sütőben.

2015. ápr. 9. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 A kérdező kommentje:
akkor már úgyirom Savanyú káposztáspaszuj leves!!!
2015. ápr. 9. 07:57
 7/17 A kérdező kommentje:
énmegmaradt húsvéti sonkából csinálnám..ugy lehet?????
2015. ápr. 9. 08:01
 8/17 A kérdező kommentje:
es nincs paszujom most akarok a boltba venni muszáj beáztatni????
2015. ápr. 9. 08:02
 9/17 anonim ***** válasza:

A húsvéti sonkából is lehet csinálni, csak figyelni kell, hogy ne essen szét, mert ha tovább fözöd, teljesen szétesik, ezért csak a végefelé tedd bele.


A babot beáztatás nélkül fözni elég kockázatos, mert ha öreg, akkor 4-6 óra is eltelhet, mire megpuhul, ha fiss, akkor kevesebb is elég.


A helyedben inkább babkonzervet vennék, az már meg van fözve, ezért csak röviden át kellene forralni, nem kell sok idö neki.

2015. ápr. 9. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 Kulcsos7 ***** válasza:
100%
A leg jobb, nagyon szeretem, csülökből az igazi.
2015. ápr. 9. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!