Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogyan szoktatok főzni?

Ti hogyan szoktatok főzni?

Figyelt kérdés

Ha eszetekbe jut, hogy akartok valamit főzni, akkor hogyan csináljátok? egyből előveszitek a receptet és azt követitek, vagy esetleg változtatgattok az arányokon? Esetleg amit valakitől ellestetek azt úgy leutánozzátok? Ti szoktatok improvizálni az ételeknél?

Sok vagy kevés fűszert szerettek használni?

Én személy szerint 1-2 alap dolgot ellestem a mamámtól (nála szinte minden kaja úgy kezdődik hogy hagymát megpiritunk egy kis olajon) és ezeken kívül, ami épp van otthon össze szoktam kotyvasztani valahogy rengeteg fűszert használva. ahhoz képest hogy milyen bizarrul hangzik egész jó dolgok szoktak amúgy kisülni belőle.

2015. márc. 14. 22:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
58%

Receptet csak új dolgok készítésekor szoktam használni ill. tortákhoz. Minden mást szemmértékre készítek és érzésre. Szóval igazából mindig improvizálok szinte.

Utálok a recepthez, arányokhoz ragaszkodva főzni, egyszerűen csak kóstolgatom és úgy fűszerezem, azt meg eleve tudom, milyen alapanyagokat szeretnék felhasználni.

2015. márc. 14. 23:11
 2/13 anonim ***** válasza:
72%
Sokszor nem követem a receptet, mert más a tapasztalatom, mint amit leírnak. Régen új receptnél követtem pontosan, hiába volt már meg, hogy azt nem úgy kell, olyan rossz is lett az eredmény :D
2015. márc. 14. 23:13
 3/13 anonim ***** válasza:
58%

Szia!

Már kezdek bele jönni a főzésbe ezért már nem nagyon szoktam recepteket nézni,bár ha nem jutt eszembe semmi,akkor szoktam nézelődni. :)

Én az arányokon álltalában mindig változtatok:)

Nem szeretem ha sótlan az étel én szoktam fűszert használni de se kevesett sem sokat..

Néha ha rám jönn díszitgetni szoktam az ételt.

Sütésnél mindig több cukrot rakok a sütibe:)

2015. márc. 14. 23:13
 4/13 anonim ***** válasza:
58%
Össze-vissza kutyulom a különböző recepteket, imprózok is... Több fűszerrel szeretem.
2015. márc. 14. 23:18
 5/13 anonim ***** válasza:
58%
Én keresek egy számomra szimpatikus receptet(mert általában több fajta van egy ételhez)az adott ételhez és akkor tényleg az alapján csinálom,max a fűszerekből teszek többet ha úgy érzem kell,mert fűszeresen szeretem az ételeket,illetve a sütiket édesebben az átlagnál,persze azért nem 20 kanál cukrot teszek bele. :D
2015. márc. 15. 00:26
 6/13 anonim ***** válasza:
79%
Furcsa lehet a mamád palacsintája:-))))
2015. márc. 15. 00:30
 7/13 A kérdező kommentje:
hát a sütik azok kivételt képeznek (plusz azokat mi sütni szoktuk :D)
2015. márc. 15. 00:34
 8/13 anonim válasza:
62%

Szakácsa szakmám, otthon néha kín már a főzés, néha meg élvezet kreatívkodni.

Csak akkor szoktam követni a recepteket, ha hagyományos kaját készítek és a párom úgy szereti. De akkor sem pontosan.

Sokszor vagyok úgy, hogy megkérdezik, "Mit főzöl?" Én meg:"Még nem ismertem fel."

Igyekszem kevés fűszert használni, mert van akinek ég tőle a gyomra, de ennek ellenére mindig megkapom, hogy sok. Szóval ez relatív. :)

2015. márc. 15. 03:59
 9/13 anonim ***** válasza:
91%

Hát főzni nem recept szerint szoktam, és nyilván mérleget sem használok hozzá. Szétnézek milyen alapanyag van otthon, mit kell sürgősen felhasználni, ez az elsődleges. Másodlagos meg, hogy mit ennék.

Ja és ez a szétnézés nem azt jelenti, hogy összekotyvasztok mindent, amit találok, mert az szerintem gáz. Aki ezt gyakran teszi, annak elég unalmas lehet a menüje, ez a mindent bele dolog engem a moslékra emlékeztet...

Legtöbbször megszokott ételeket főzök, de ha újra vágyom és épp saját ötletem nincs épp, akkor belelapozok a szakácskönyvekbe. De csak ötletért. A megvalósításkor nem méricskélek és a rendelkezésemre álló alapanyagok szerint változtatok a recepten....

Nyilván szoktam improvizálni, és nem fűszerezek mindent agyon.

A sütés az más, ott legtöbbször méricskélek és recept alapján megyek.

2015. márc. 15. 05:31
 10/13 anonim ***** válasza:
58%

Receptre csak addig van szükség, amíg fejből nem tudod, hogy mi kell hozzá, hogyan, milyen sorrendben, stb. stb .

Amikor mindez már fejben van, azok után a receptre nincs szükség. Persze már előtte is előfordul, hogy pillanatnyi ötlettől vezérelve változtatok rajta, és még az is előfordul, hogy egy teljesen más féle-fajta kaja jön össze belőle, semmi gond...

2015. márc. 15. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!