Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogyan szoktatok főzni?

Ti hogyan szoktatok főzni?

Figyelt kérdés

Ha eszetekbe jut, hogy akartok valamit főzni, akkor hogyan csináljátok? egyből előveszitek a receptet és azt követitek, vagy esetleg változtatgattok az arányokon? Esetleg amit valakitől ellestetek azt úgy leutánozzátok? Ti szoktatok improvizálni az ételeknél?

Sok vagy kevés fűszert szerettek használni?

Én személy szerint 1-2 alap dolgot ellestem a mamámtól (nála szinte minden kaja úgy kezdődik hogy hagymát megpiritunk egy kis olajon) és ezeken kívül, ami épp van otthon össze szoktam kotyvasztani valahogy rengeteg fűszert használva. ahhoz képest hogy milyen bizarrul hangzik egész jó dolgok szoktak amúgy kisülni belőle.

2015. márc. 14. 22:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
pont úgy, ahogy a 9-es.
2015. márc. 15. 07:06
 12/13 anonim ***** válasza:
58%

Attól függ, mit szeretnék főzni.

Van olyan, amiből egyszer leírtam a receptet,akkor az szerint csináltam meg, következő alkalmakkal meg csak emlékezetből, néhány nem szándékos és néhány szándékos változtatással.

Van olyan, amit sose recept alapján csináltam, csak gondolomformán (nyilván azt tudtam, hogy mit és milyen sorrendben kell belerakni)

De van olyan, amit mindig receptből csinálok.

Nem szeretem a túlfűszerezést, jobban szeretem az ételek természetes ízét. De ez nem jelenti, hogy nem szoktam fűszereket használni, inkább többfélét, de csak egy kis csipetnyit, hogy ne a fűszer ízét érezzük.

2015. márc. 15. 09:30
 13/13 anonim ***** válasza:
58%

Fejből, érzésből, szívből :)

Általában közös családi döntés alapján főzök- mármint a menüsort-és ezeket már többnyire fejből, tapasztalatból tudom.

Néha persze kipróbálok új recepteket is, ha tetszik a publikumnak máskor is elkészítem, , ha nem nyerő, akkor felejtős.

Szeretjük a fűszereket,sokfélét használok, így ugyanazok az alapok más-más ízben is tányérra kerülnek.

Kotyvasztani, kutyulni nem szoktam :D

2015. márc. 15. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!