A Mcdonaldsos sultkrumpli az mitol masabb mint az otthoni?
21-es, gondolj már bele, ha formáznák, miért lenne különböző méretű és nem egységes? :D
Egyébként Magyarországon krumpliból (egy speciális fajtából), két féle olaj keverékéből (repce és napraforgó), stabilizátorból, dextrózból és sóból áll a sültkrumpli. Az USA-ban és pár helyen áll 10-en valahány összetevőből (köztük az említett húsaroma), de az EU-s piacon a 6 összetevőssel dolgoznak.
A titok az, hogy duplán sütik meg. Mikor a dolgozók megkapják fagyasztva, már egyszer meg van sütve (addig az állapotig, amíg a krumpli még nem kapja meg a jellegzetes aranybarna színét, de már kezd megsülni). Ebben az állapotban lefagyasztják, majd később az étteremben újból kisütik.
Másik dolog, amiért más, mint az otthoni, hogy olajsütőben sütik, ami sokkal egyenletesebb sülést eredményez.
Harmadik ok, hogy egy speciális krumplifajtából készítik (a neve Innovátor), amely megmagyarázza az egyes krumplik nagyobb méretét is.
Tudom, hogy a kérdés lassan 12 éves, de hátha valaki olvassa még, akit érdekel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!