A Mcdonaldsos sultkrumpli az mitol masabb mint az otthoni?
Áruljátok el, most azzal ki jár jól, hogy becsapja a kérdezőt?
Hogy lehet egy sültkrumpli gerezdbe szóját becsempészni?
(a szóját adják mindenhez, amihez nem kéne, de ehhez spc.nem) Na ez a kókuszzsír számomra új fogalom, eddig csak kókuszolajról tudtam, de tekintve, hogy igen drága, szerintem nem ebben sütik. Egyébként, olyan jellegzetes íze van (volt szerencsém megkóstolni) hogy nem lehet elfelejteni.
Más alapanyagból,máshogy előkészített, más összetételű fűszerezett napraforgó olajban sütik.
Az előzőnek: létezik olyan elősütött sültkrumpli, ami burgonyagranulátumból készült! Abba bármi belekeverhető!
Kaptam már ajándékba olyant a fagyasztósautóről, mikor vettem valami nagycsomagos kaját tőlük!
Amúgy szerintem kissé halízű a sültkrumplijuk!
Húskivonattal ízesítik. Itt van a sültkrumpli hozzávalóinak felsorolása a McD hivatalos weboldaláról:
French Fries:
Potatoes, vegetable oil (canola oil, hydrogenated soybean oil, natural beef flavor [wheat and milk derivatives]*), citric acid (preservative), dextrose, sodium acid pyrophosphate (maintain color), salt. Prepared in vegetable oil ((may contain one of the following: Canola oil, corn oil, soybean oil, hydrogenated soybean oil with TBHQ and citric acid added to preserve freshness), dimethylpolysiloxane added as an antifoaming agent). *
CONTAINS: WHEAT AND MILK (Natural beef flavor contains hydrolyzed wheat and hydrolyzed milk as starting ingredients).
Szóval a különféle zsíradékokon kívül van benne citromsav, szőlőcukor és "természetes marhahús aroma", ami lisztet és tejet tartalmaz na és mit még??? Az titok.
Jópár éve USA-ban volt is botrány a marhahús-aroma miatt, tul. képp. ezért is került nyilvánosságra:
Előző válaszadónak is igaza van, az étteremben már tényleg csak sózzák.
A többi cuccot előbb, a krumpligyárban teszik hozzá.
(Ja, a magyar McD oldalon nem találtam az összetevők listáját. No comment.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!