Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki leírná nekem, hogyan...

Valaki leírná nekem, hogyan készül pontosan a halászlé?

Figyelt kérdés
Nézegettem neten, de érdekelne személyes emberek mindennapi leírása is :)
2015. márc. 30. 10:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Milyen löttyöt? Fogadjunk városi vagy.Nektek aztán megy bele zeller ,káposzta,tészta??? :D Nálad sem ennék,de a kutyám sem.Azt se tudod mi a jó tiszai halászlé. :P
2015. márc. 31. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 Waff ***** válasza:
Én kb 3 kilós pontyból szoktam készíteni a szegedi jellegű halászlevet.Miután megvan a hal,lepikkelyezem,hasát felvágva kibelezem,ezután a fejét levágom és eltávolítom az úgynevezett keserű fogat,ami egy sárga színű,nagyjából szív formájú csont,a hal tarkójában.Ez fontos,mert különben a hallé keserű lesz tőle.Ezután a hal két oldaláról lefejtem a húst,majd a lefejtett két halhúsdarabot filézem és felkockázom.Ha ez megvan akkor a filé kockákat besózom,kis borsal,pirospaprikával,majd öntök rá egy kevés olajat,és apróra vágott hagymával bepácolom egy tepsiben,majd beteszem a hűtőbe.A hal megmarad részei,mint a farok,uszonyok,fej,gerinc rész azaz törzs,ezeket felteszem főni egy edénybe,amiben előzőleg hagymát,paprikát,foghagymát és paradicsomot aprítok,majd kicsit felöntve vízzel kb másfél óráig főzöm.Mikor megfőtt átpasszírozom,kicsit összeturmixolom és kicsit higgítom vízzel,majd az ízesítést követően (só,bors,pirospaprika) felforralom,mikor forr,beleszórom a halfiléket,és kb 10-15 percig főzöm,ha kell utóízesítek.És már kész is van :)
2015. szept. 20. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 A kérdező kommentje:
bár már nem mostani a kérdésem de köszi !
2015. szept. 23. 12:25
 14/14 Waff ***** válasza:
Nagyon szívesen! :) üdv
2015. szept. 24. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!