Hogy készül a bajai halászlé? Mitől lesz "bajai"?
Figyelt kérdés
2007. dec. 23. 11:34
2/4 anonim válasza:
Kedves előző válaszoló, azt, hogy a bajai halászlé bajai módra készül, feltételezzük, hogy a kérdező is tudta. Én sajnos csak annyit tudok, hogy a bajai halászlében tészta is van, ebben különbözik a többitől.
3/4 anonim válasza:
A bajai halászlé halból,vízből,hagymából és töröttpaprikából van,semmi olyan nincs benne(elvileg),ami a halász csónakjában ne lett volna annak idején.Tehát halászlékocka,pirosarany meg ilyen hasonló gerzemürzék nincsenek benne!!!!!
A levet gyufatésztával esszük és általában először a leves,utána a halhús kerül a tányérra.
Egy bajai
4/4 anonim válasza:
Az elkészítés módja miatt mondják "bajai" halászlének. Más tájékon készültekhez képest a "mienk" sokkal gyorsabban készül, nincs annyi munka vele(paszírozás, leszűrés stb".Természetesen úgy ahogy "egy bajai" leírta tésztával. A bajai halászléfőző népünnepély kíváló alkalom arra, hogy megismerjék ezt afőzési módszert. Üdv: adam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!