Valaki leírná nekem, hogyan készül pontosan a
halászlé?
Először azt döntsd el, hogy a "bajai halászlét" vagy a "tiszai halászlét" akarod-e????
Jó kis recepteket találsz a net-en, Akármelyiket is, a net-re olyan emberek rakták fel a recepteket, akik már 1000x megfőzték a sajátjukat.
Egyébként pedig hogy kinek mi a jó, erősen ízlés-függő, tehát ezért is érdemes több receptet is elolvasnod!
2015. márc. 30. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
Majd privátban szívesen leírom a saját verziómat, mert itt mindig összecsapnak a hullámok nemcsak a Duna és Tisza között :)Nem szeretnék egy agresszív lepontozási hullámba csöppenni, mert itt az lett a divat.
2015. márc. 30. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
3/14 A kérdező kommentje:
Először is előző nap este tedd be a halat a mélyfagyasztóba. Ha megfagy, sokkal könnyebben lehet a hallal dolgozni. Megpucolod. Fejét, farkát, uszonyait levágod, felteszed főni 1-2 szem krumplival, egy egész fej vöröshagymával, piros porpaprikával. Tehetsz bele bolti halkockadarabokat is. Közben a haltörzset 1,5 cm-es darabokra felszeleteled. Besózod. Ha megfőtt a fej-farok-uszony, kiszeded, és hagyod hűlni. Beleteszed a főzővízbe a felszeletelt haltörzset. A fej-farok-uszony szálkáiról leszeded az összes húst a kezeddel. Egy mixerrel átturmixolod. Ha kész, beleöntöd a masszát a levesbe. Egy pillanatra felforralod, és kész. Aki szereti csípősen, annak odakészítesz csöves erőspaprikát. Ez a leggyorsabb, legegyszerűbb elkészítési mód. Persze sok változata van, de én így szoktam csinálni.
2015. márc. 30. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
És a kővé fagyott halból könnyen kijön a bele? Vagy az marad benne?
2015. márc. 30. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
Sokkal könnyebben ki lehet belezni, mint a nyálkás, csúzkálós, ide-oda hajlongó halat.
2015. márc. 30. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
A mi halászlevünkben nincs semmi. :D Csak só,pirospaprika,csípős paprika egészben.Zsír vagy olaj a főzéshez.Ha van paradicsom teszünk bele.Kevéske liszt a sűrítéshez.Isten ments elcseszni krumplival meg halászlé kockával!!!
A halat szépen megpucolva kibelezve egészben tesszük bele.Nagy halból jobb mert azok nincsenek tele kis szálkával.
Passzírozni,turmixolni meg minek? Nem vagyok én kákabélű városi.
Egy halászléimádó falusi!!!
2015. márc. 31. 01:08
Hasznos számodra ez a válasz?
Apropó a hagymát kifelejtettem.. :)
2015. márc. 31. 01:09
Hasznos számodra ez a válasz?
És van amikor az ikrát is belefőzzük mert nagyon szeretjük.De volt már olyan is amikor ikrapörköltként megfőztük és nem a halászlébe tettük. :)
2015. márc. 31. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?
7-es! Nem gondolod komolyan, hogy azt a löttyöt halászlének nevezed! :D
2015. márc. 31. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: