Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki leírná nekem, hogyan...

Valaki leírná nekem, hogyan készül pontosan a halászlé?

Figyelt kérdés
Nézegettem neten, de érdekelne személyes emberek mindennapi leírása is :)
2015. márc. 30. 10:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Először azt döntsd el, hogy a "bajai halászlét" vagy a "tiszai halászlét" akarod-e????

Jó kis recepteket találsz a net-en, Akármelyiket is, a net-re olyan emberek rakták fel a recepteket, akik már 1000x megfőzték a sajátjukat.

Egyébként pedig hogy kinek mi a jó, erősen ízlés-függő, tehát ezért is érdemes több receptet is elolvasnod!

2015. márc. 30. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Majd privátban szívesen leírom a saját verziómat, mert itt mindig összecsapnak a hullámok nemcsak a Duna és Tisza között :)Nem szeretnék egy agresszív lepontozási hullámba csöppenni, mert itt az lett a divat.
2015. márc. 30. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
Küldheted :)
2015. márc. 30. 12:12
 4/14 anonim ***** válasza:
90%
Először is előző nap este tedd be a halat a mélyfagyasztóba. Ha megfagy, sokkal könnyebben lehet a hallal dolgozni. Megpucolod. Fejét, farkát, uszonyait levágod, felteszed főni 1-2 szem krumplival, egy egész fej vöröshagymával, piros porpaprikával. Tehetsz bele bolti halkockadarabokat is. Közben a haltörzset 1,5 cm-es darabokra felszeleteled. Besózod. Ha megfőtt a fej-farok-uszony, kiszeded, és hagyod hűlni. Beleteszed a főzővízbe a felszeletelt haltörzset. A fej-farok-uszony szálkáiról leszeded az összes húst a kezeddel. Egy mixerrel átturmixolod. Ha kész, beleöntöd a masszát a levesbe. Egy pillanatra felforralod, és kész. Aki szereti csípősen, annak odakészítesz csöves erőspaprikát. Ez a leggyorsabb, legegyszerűbb elkészítési mód. Persze sok változata van, de én így szoktam csinálni.
2015. márc. 30. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
52%
És a kővé fagyott halból könnyen kijön a bele? Vagy az marad benne?
2015. márc. 30. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
Sokkal könnyebben ki lehet belezni, mint a nyálkás, csúzkálós, ide-oda hajlongó halat.
2015. márc. 30. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

A mi halászlevünkben nincs semmi. :D Csak só,pirospaprika,csípős paprika egészben.Zsír vagy olaj a főzéshez.Ha van paradicsom teszünk bele.Kevéske liszt a sűrítéshez.Isten ments elcseszni krumplival meg halászlé kockával!!!

A halat szépen megpucolva kibelezve egészben tesszük bele.Nagy halból jobb mert azok nincsenek tele kis szálkával.

Passzírozni,turmixolni meg minek? Nem vagyok én kákabélű városi.

Egy halászléimádó falusi!!!

2015. márc. 31. 01:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
Apropó a hagymát kifelejtettem.. :)
2015. márc. 31. 01:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
És van amikor az ikrát is belefőzzük mert nagyon szeretjük.De volt már olyan is amikor ikrapörköltként megfőztük és nem a halászlébe tettük. :)
2015. márc. 31. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
54%
7-es! Nem gondolod komolyan, hogy azt a löttyöt halászlének nevezed! :D
2015. márc. 31. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!