Szerintetek melyik halból készül a legjobb halászlé?
ponty :)
a harcsa meg isteni paprikásnak
A Tiszai-halászlénél: alaplébe megy a kárász, a keszeg, törpeharcsa, és a nemes halak: ponty, harcsa, márna, balin, (ami van) feje és farka. Ezeket alaposan összefőzzük a csípős paprikával és a hagymával, majd átpaszírozzuk.
Az átpaszírozott alaplét meghígítjuk, utánsózzuk, belerakjuk a színező-paprikát, ha kell még a csípősből is teszünk bele: ha felforrt, bele a felszelt nemes-halak: ponty, harcsa, márna, balin, kecsege vagy ami van, és ezekkel főzzük készre.
A tiszai halászlénél minél több fajta hal, annál inkább "díjazzuk" a halászlét.
Ha-ha, a sok hozzáértő.
Harcsából kb lehetetlen jó halászlevet készíteni a ponty halászlé fényévekkel veri.
Megsúgom a harcsahalászlevet mindenhol úgy készítik, hogy pontyból, (plusz kárász, törpeharcsa, stb) főznek egy halászlevet, aztán abban megfőzik a harcsa filé szeleteket.
De maga a leves nem abból készül, mert lehetetlen olyan jóra megcsinálni. Lehet az bajai, szegedi, akármilyen recept.
A kérdésre a válasz a legjobb halászlé vegyes halból készül, (fent említettek) aminek legalább a fele ponty.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!