Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik halból a legjobb a...

Melyik halból a legjobb a halászlé?

Figyelt kérdés
2010. dec. 18. 17:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
A sokféléből, komolyan...
2010. dec. 18. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
67%
ponty,keszeg,kárász alaplében ponty szeletek
2010. dec. 18. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
62%
Ahogy a régi magyar mondás: sok harcsa, elég kecsege, kevés ponty.
2010. dec. 18. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
60%
Az igazi halászlét csak pontyból főzik. A többiféle hal csak paszírozva kerülhet a lébe.
2010. dec. 18. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
50%
pontyból vagy afrikai harcsából.Én személy szerint afrikai harcsából szoktam inkább,sztem finomabb,a pontyot meg kirántom.De kárászból,keszegből pff..nem finom.Mielőtt valami idióta válaszomat teljesen elrontaná,horgászom és főzöm 10 éve..
2010. dec. 18. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
73%

kristen87-nek.

Baromira igazad van!!Már látom is a dunai ,meg tiszai halászokat 100 évvel ezelőtt ,akik afrikai harcsából főzték a halászlevet.Nem ám a keszegből,kárászbál és pontyból csináltak alaplevet,hanem afrikai harcsából!!

Harcsából paprikást csináltak pörköltösen,halászlének nem olyan jó.De az sem volt afrikai,csak sima magyar!!

2010. dec. 18. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 doboszoli ***** válasza:

A halászlé (hallé) a szívem csücske. Jó 30 éve űzöm a halakat, főzöm a belőlük készült ételt. A halászlé annyira táj-, és egyénspecifikus, hogy nem lehet igazságot tenni. Ám alapszabályok vannak.

Tehát SZERINTEM:

Nem árt a többféle hal, sőt, de a jó halászlé titka az elegendő hal. A bográcsba feltett alaplének valót, csak két ujjnyival lepje el a víz.

Öt dolog kell bele: hal, hagyma, só, paprika, víz. Minden más merényletnek minősül.

Mit ne tegyünk bele?

Süllőt-kár érte

Csukát- agresszív az íze

Kárászt- lehet iszapízű, mivel fenéklakó

Tengeri halat-mert csak

Passzírozzuk-e?

Ki hogyan szereti, sűrűbben, vagy vékonyabban. (az ízek ekkor is bennevannak)

Zöldség, krumpli, füstölt szalonna (láttam már):

Talán még petróleumot lehetne...

Tiszai vs.dunai:

Ismét ízlés, én a tiszait főzöm.

2010. dec. 18. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 doboszoli ***** válasza:
Konkrétan a kérdésre: ha pontyot, és keszeget(2:1 arányban) teszel bele, esetleg belsőséget, már nagy baj nem lehet.
2010. dec. 18. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólásokat!
2010. dec. 19. 13:52
 10/12 anonim ***** válasza:
nos,nem az volt a kérdés hogy milyen halászlét csináltak RÉGEN az emberek..jajaj,itt nagyon sok embernek újra szövegértést kellene gyakorolnia.Mellesleg harcsapaprikás valóban létezik,de a halászlé afrikai harcsából az igazi.Tudod,ha nem lennél olyan beszűkült látókörű,akkor inkább kipróbálnád ahelyett h itt hülyeségeket beszélsz és rájönnél,h igazam van.De tudod mit?Te csak edd a saját halászleved,biztos nagyon finom..
2010. dec. 19. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!