Melyik halból a legjobb a halászlé?
kristen87-nek.
Baromira igazad van!!Már látom is a dunai ,meg tiszai halászokat 100 évvel ezelőtt ,akik afrikai harcsából főzték a halászlevet.Nem ám a keszegből,kárászbál és pontyból csináltak alaplevet,hanem afrikai harcsából!!
Harcsából paprikást csináltak pörköltösen,halászlének nem olyan jó.De az sem volt afrikai,csak sima magyar!!
A halászlé (hallé) a szívem csücske. Jó 30 éve űzöm a halakat, főzöm a belőlük készült ételt. A halászlé annyira táj-, és egyénspecifikus, hogy nem lehet igazságot tenni. Ám alapszabályok vannak.
Tehát SZERINTEM:
Nem árt a többféle hal, sőt, de a jó halászlé titka az elegendő hal. A bográcsba feltett alaplének valót, csak két ujjnyival lepje el a víz.
Öt dolog kell bele: hal, hagyma, só, paprika, víz. Minden más merényletnek minősül.
Mit ne tegyünk bele?
Süllőt-kár érte
Csukát- agresszív az íze
Kárászt- lehet iszapízű, mivel fenéklakó
Tengeri halat-mert csak
Passzírozzuk-e?
Ki hogyan szereti, sűrűbben, vagy vékonyabban. (az ízek ekkor is bennevannak)
Zöldség, krumpli, füstölt szalonna (láttam már):
Talán még petróleumot lehetne...
Tiszai vs.dunai:
Ismét ízlés, én a tiszait főzöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!