Nyírfacukor sütéshez?
Ha a recept egy BÖGRE cukrot ír, akkor azt csak cukorral készítheted, édesítőszerrel nem. A cukor tömege is számít.
A nyírfacukrot még sose vettem de az sem különb a rendes cukornál, csak drágább és divatosabb.
Elsőre ne hallgass...
Nyírfacukor felét használom, de arra figyelj, hogy pl. kelt tésztákhoz nem jó élesztő felfuttatáshoz, se karamellizáláshoz.
Nagyon jó vele a kelt tészta is. A közkeletű tévedés az, hogy ha a nyírfacukrot tejbe teszed, azzal valóban nem fit fel az élesztő. De azt kiválthatod egy kanál liszttel, s utána mehet a tésztába a nyírfacukor. Ui. sokan elfelejtik, hogy a liszt ugyanúgy szénhidrát és azt eszik az élesztőgombák.
Nagyon finom vele minden sütemény, mellékíz nélküli, nem bántja a fogzománcot, sem a hasnyálmirigyet. Aki nem tudja, hogy ezzel készült a desszert az sem veszi észre :) Ha 1-1 arányban alkalmazod a cukor kiváltására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!