Majoránna, rozmaring, oregánó, bazsalikom. Milyen ételekbe használjátok? És miket használtok még pluszba az iz fokozásáért?
majoránna: magyaros ételekbe: pörkölt, csirkepaprikás, húsos palacsinta, fasírt
rozmaring: levesek (főleg amiben hús is van, sültek illetve házi kenyér, zsemle, és isteni a rozmaringos-fokhagymás grissini
oregánó: húsos paradicsomos ételek
bazsalikom: mindenféle paradicsomos étel, olaszos tészták (tejszínes és paradicsomos is) pizzák, (a kedvenc fűszerem)
snidling: szendvicskrémek, sós palacsinta töltelék
tárkony: házi sajt, levesek, sültek
színes bors: újabban szinte csak ezt használom normál bors helyett, nagyon finom, és feldobja a színével a salátákat :)
babérlevél: minden káposztás ételbe, de csak is egészben, hogy könnyebb legyen megtalálni, mert ráharapni nem éppen jó :D
kapor: frissen nyáron salátákba grillezésnél és krumplipürébe
koriander: pácolás
mustármag: szintén pácolás
Újra én vagyok.Szétnéztem a konyhában és még találtam fűszert:
Köménymag:minden káposztafélébe,gulyáslevesbe.
Babérlevél: szárazbab,lencse,sárgaborsó főzelékbe.
Marhahúsokba,gulyáslevesbe: gyömbér és szerecsen dió vagy szerecsendió virág.Ezek a húslevest is jobb ízűvé teszik.
Természetesen bors,pirospaprikát is használok.
Gyümölcsös készítményekbe fahéj.
Még egy tipp: soha nem veszek kész vaniliás cukrot.Sokkal jobb és olcsóbb ha egy jól záródó dobozba porcukrot teszek,és közé kettéhasított vanilia-rudat.Így mindig van vaniliáscukrom,és semmilyen adalék nincs benne.
Ha veszel fűszereket,veheted a Tescósat is,mert azt is a Kotányi gyártja,csak a márkanév nincs rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!