Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Majoránna, rozmaring, oregánó,...

Majoránna, rozmaring, oregánó, bazsalikom. Milyen ételekbe használjátok? És miket használtok még pluszba az iz fokozásáért?

Figyelt kérdés
Ha tudjátok akkor annak is örülnék, ha tudnátok csoportositani h általában mibe teszitek azt a bizonyos fűszert. (Leves, főzelék, húsok)
2010. febr. 10. 07:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szívesen.De a Google-ban is találhatsz hasznos információkat a füszerekről.Jó főzést kívánok!
2010. febr. 10. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 A kérdező kommentje:
De a google más....:D Inkább szivesebben olvasok a tapasztalatokból..Köszike..
2010. febr. 10. 08:52
 13/15 anonim ***** válasza:

majoránna: magyaros ételekbe: pörkölt, csirkepaprikás, húsos palacsinta, fasírt

rozmaring: levesek (főleg amiben hús is van, sültek illetve házi kenyér, zsemle, és isteni a rozmaringos-fokhagymás grissini

oregánó: húsos paradicsomos ételek

bazsalikom: mindenféle paradicsomos étel, olaszos tészták (tejszínes és paradicsomos is) pizzák, (a kedvenc fűszerem)

snidling: szendvicskrémek, sós palacsinta töltelék

tárkony: házi sajt, levesek, sültek

színes bors: újabban szinte csak ezt használom normál bors helyett, nagyon finom, és feldobja a színével a salátákat :)

babérlevél: minden káposztás ételbe, de csak is egészben, hogy könnyebb legyen megtalálni, mert ráharapni nem éppen jó :D

kapor: frissen nyáron salátákba grillezésnél és krumplipürébe

koriander: pácolás

mustármag: szintén pácolás

2010. febr. 10. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Újra én vagyok.Szétnéztem a konyhában és még találtam fűszert:

Köménymag:minden káposztafélébe,gulyáslevesbe.

Babérlevél: szárazbab,lencse,sárgaborsó főzelékbe.

Marhahúsokba,gulyáslevesbe: gyömbér és szerecsen dió vagy szerecsendió virág.Ezek a húslevest is jobb ízűvé teszik.

Természetesen bors,pirospaprikát is használok.

Gyümölcsös készítményekbe fahéj.

Még egy tipp: soha nem veszek kész vaniliás cukrot.Sokkal jobb és olcsóbb ha egy jól záródó dobozba porcukrot teszek,és közé kettéhasított vanilia-rudat.Így mindig van vaniliáscukrom,és semmilyen adalék nincs benne.

Ha veszel fűszereket,veheted a Tescósat is,mert azt is a Kotányi gyártja,csak a márkanév nincs rajta.

2010. febr. 10. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2010. febr. 10. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!