Majoránna, rozmaring, oregánó, bazsalikom. Milyen ételekbe használjátok? És miket használtok még pluszba az iz fokozásáért?
Rozmaringot nem nagyon használom semmibe.
Oregánót és a bazsalikomot csak az olaszos ételekbe teszek,mint a milánói szósz,bolognai szósz,meg ami paradicsomos,de csak óvatosan mert igen erőteljes íze van.
Illetve ha salátát készítek akkor az öntetbe szoktam használni ízfokozónak.
A majorannát ne felejtsd el az egyik leg közkedveltebb fűszer nálam,teszek belőle a husi levesbe egy csipetet,a krumplifőzelékbe,a pörköltbe,a sült húsokhoz,a paprikás krumpliba.
A rozmaringot salátához használom.
A bazsalikomot és oregánót paradicsomos ételekhez, amihez kell egy kiserőteljesebb ízfokozás mint pl.:az olaszos kajákhoz,mártásokhoz,szószokhoz.
És szinte mindenbe teszek vegetát.Van aki nem kedveli de nekem bevált.
Szia! nem írtátok a legkézenfekvőbb fűszert a borsot.már többféleét lehet kapni, most fedeztem fel a Horváth Rozi
fokhagymaborsot és a színesborsot.szinte mindenbe teszek valamilyen borsot, alapvető nálunk a fekete és fehérbors.
cserepes fűszerek közül a snidlinget és a bazsalikomot használom. a friss bazsalikomlevél paradicsomsalátával, mozzarellával nagyon finom.
Bazsalikom:zöldborsó,paradicsomos ételek,húspácok,saláták
Boróka : sertés sültek
Citromfű: gyümölcslevesek,szószok
Gyömbér:Húslevesek,sertés és marhahús ételek
Kakukkfű:főzelékek,húsételek
Lestyán:levesek,főzelékek,mártások (ez a valódi vegeta-növény,a bolti egy vacak utánzat,tele sóval és egyébbel,soha nem használom)
Majoranna:töltelékekbe,baromfihúsokhoz,májas ételekbe
Rozmaring:zöldség levesek,főzelékek,sültekhez,gombás ételekhez,baromfi ételek
Tárkony:levesek,főzelékek,sültek
Zsálya:levesek,főzelékek,vadhúsok
Oreganó:paradicsomos,olaszos ételekhez
Sáfrányos szeklice: húslevesbe
Általában egy-egy ételbe keverem a fűszereket.Mindből csak egy csipetnyi kell,és "kísérletezés " eredménye az ízhatás elérése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!