Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Dzsemfix és ahhoz hasonló...

Dzsemfix és ahhoz hasonló zselésítő anyagokról mi a véleményetek? Gyakran használjátok-e?

Figyelt kérdés

Amiért kérdezem:

Régen mindig hagyományos módon főztük a lekvárokat, jó sok cukorral, hogy nehogy elromoljon, stb, de imádtam.

Aztán pár éve kipróbáltam ezeket a dzsemesítő dr.oetker cuccokat. Valaki mondta, hogy így kevesebb cukor is elég bele, és sűrűbb lesz.


Na tényleg sűrűbb lett és gyönyörű színű lett a vele készített lekvár, és frissen megkóstolva nagyon finom.

Viszont:

Most, hogy van már tavalyi és 1-2 tavaly előtt dzsemfixes lekvárom, azt tapasztalom, hogy ezek az idő múlásával egyre fakóbb színűek lesznek. Kibontva igen, dzsemállagúak, viszont olyan "műízűek".

Míg amiket hagyományos módon több cukorral készítettem, azok több év után is olyan finomak, mint mikor üvegbe töltöttem, és a színük sem változik annyira (jó egy sárgabarack lekvár az sötétedik, de nem olyan csúnyán fakul, mint a dzsem...).


Tapasztaltatok hasonlót?


Igazából a hígabb lekvárnál (meggy, málna) képzeltem, hogy majd mindig dzsemfixezem, de úgy érzem jobb a hagyományos hígabb fajta, mint a műízű dzsem. Mi legyen idén, mit tanácsoltok? :-)


2011. ápr. 13. 17:45
 1/3 doboszoli ***** válasza:

Általában kerülöm a konyhában a "műanyagot", de ezt imádjuk.

Nagyon ki van találva. Nem kell agyonfőzni a gyümölcsöt, darabos marad, és finom. Szerintem.

2011. ápr. 13. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Mi is használtunk dzsemfixet a szederlekvár főzésénél és nagyon finom lett bár nálunk elfogyott így a színváltozásról nem tudok nyilatkozni.Nagymamám viszont a hagyományos módszerre esküszik.:)
2011. ápr. 13. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Egyszer használtam,de többet sem. Egyrészt nem áll el évekig a vele készített lekvár,másrészt a benne levő zselatin miatt nem lehet sütibe tenni,mert a zselatin kiolvad belőle. Maradok a hagyományos módszernél. Igaz,én nem teszek nagyon sok cukrot bele,és akkor is eláll. Van pl. 4 éves lekvárom,kicsit sűrű,de az ize és a színe is jó.
2011. ápr. 13. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!