Dzsemfix és ahhoz hasonló zselésítő anyagokról mi a véleményetek? Gyakran használjátok-e?
Amiért kérdezem:
Régen mindig hagyományos módon főztük a lekvárokat, jó sok cukorral, hogy nehogy elromoljon, stb, de imádtam.
Aztán pár éve kipróbáltam ezeket a dzsemesítő dr.oetker cuccokat. Valaki mondta, hogy így kevesebb cukor is elég bele, és sűrűbb lesz.
Na tényleg sűrűbb lett és gyönyörű színű lett a vele készített lekvár, és frissen megkóstolva nagyon finom.
Viszont:
Most, hogy van már tavalyi és 1-2 tavaly előtt dzsemfixes lekvárom, azt tapasztalom, hogy ezek az idő múlásával egyre fakóbb színűek lesznek. Kibontva igen, dzsemállagúak, viszont olyan "műízűek".
Míg amiket hagyományos módon több cukorral készítettem, azok több év után is olyan finomak, mint mikor üvegbe töltöttem, és a színük sem változik annyira (jó egy sárgabarack lekvár az sötétedik, de nem olyan csúnyán fakul, mint a dzsem...).
Tapasztaltatok hasonlót?
Igazából a hígabb lekvárnál (meggy, málna) képzeltem, hogy majd mindig dzsemfixezem, de úgy érzem jobb a hagyományos hígabb fajta, mint a műízű dzsem. Mi legyen idén, mit tanácsoltok? :-)
Általában kerülöm a konyhában a "műanyagot", de ezt imádjuk.
Nagyon ki van találva. Nem kell agyonfőzni a gyümölcsöt, darabos marad, és finom. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!